Rubenmann-rekord

Alle vil ha en bit av Harald Eias karakter Rubenmann.

Harald Eias karakter Rubenmann er overalt, kan det virke som. Han dukker opp i videoer på YouTube, blogger heftig på NRKs nettsider og har hundrevis av venner på Facebook. Men det er på mobiltelefonen han er mest populær.

— Dette er en bevisst lanseringsstrategi, sier Bjarne A. Myklebust til Forbruker.no.

Han avslører at NRK opprettet Facebook-siden til Rubenmann samtidig som videobloggen ble lansert.

— Det viste seg enormt viktig å være tilstede der de unge og hippe er, og bruken av utradisjonelle lanseringsmetoder har vist seg svært vellykket.

Rubenmanns videoblogg har blitt lastet ned til mobiltelefon hele 20.000 ganger etter den offisielle lanseringen av konseptet på Først & Sist 27. april.

— Dette er overraskende mye - til en ren mobiltjeneste å være, sier Myklebust til Forbruker.no.

— Dette er norgesrekord for "on demand" mobil-TV. Rubenmann har vært en kjempesuksess og har også økt oppslutningen rundt andre kanaler hos oss, sa Myklebust i et foredrag i forbindelse med Nordiske Mediedager i Bergen, melder Kampanje.

Rubenmann, også kjent som Hans Ruben Velsand, er blitt kjent som en artig, liten boggentusiast fra Bodø. Han er svært aktiv både på Facebook, YouTube, Snutter.no og med sin egen blogg og videoblogg.

Rubenmann-nedlastninger:

  • Mobil-tv: 20.000
  • Podkast: 15.000
  • NRK Nett-tv: 65.000
  • Snutter.no: 6000
  • YouTube: 35 000
    Det er underholdningsavdelingen i NRK som i samarbeid med Netcom og Telenor, står bak det vellykkede prosjektet. Målet for NRK har vært å teste ut markedet for eksklusivt mobil-TV-innhold.

— Dette er veldig viktig for oss fordi det viser hvordan vi kan bruke nye mediekalaner. Ikke bare viser vi at NRK er tilstede på en ny måte, dette er også viktig for oss for å nå en yngre målgruppe vi ikke har vært så flinke til å treffe tidligere, sier Myklebust til Kampanje.

Han lover at vi vil se mer til Rubenmann fremover.

— Rubenmann er nok ikke død, såpass kan jeg si. Akkurat nå driver Rubenmann og ser litt på andre muligheter, avslører Myklebust.

Ikke helt gratis

NRK har markedsført mobil-TV-bloggen til Harald Eias alter ego, Rubenmann, som "helt gratis". Det er forsåvidt korrekt, hva NRK angår, men vær altså klar over at helt gratis er det ikke. Mobiloperatøren din vil belaste deg for den datamengden du laster ned.

— Det er forsåvidt riktig, sier Myklebust, men vi regner med at mobilbrukere i dag faktisk er klar over at de må betale teleoperatøren sin for slike tjenester, sier han.

Ikke lett å finne

Ved å sende "Rubenmann" som MMS til 1987 får du tilsendt lenken til wap-sidene. Man kan også gå direkte inn på mobil.nrk.no/rubenmann på mobilen. Men videobloggene må du lete litt etter. Rubenmann er tydeligvis mer produktiv foran tastaturet, enn foran videokameraet. Du må nemlig scrolle deg ned en 10-15 innlegg før du får opp noen videolinker.

Harald Eia står bak karakteren Rubenmann.<br /> Foto: NRK
Rubenmann er selvsagt også på Facebook, men da under navnet Hans Ruben Velsand.