Norge

Haakon: - Vil oppleve Indias magi

Uten knapt nok å ha vært utenfor hotellrommet, sa kronprins Haakon med stor innlevelse at han var svært fascinert av India.

Kronprinsparet ble utstyrt med både en tikka (rødt merke i pannen) og en blomsterkrans da de ankom India søndag. Lise Åserud / SCANPIX

 • Wenche Fuglehaug
  Journalist

— Deres vakre land, fargene, luktene, lydene, kulturen og menneskene fascinerer meg, sa kronprins Haakon - etter å ha vært i India knapt et døgn.Han og kronprinsesse Mette-Marit ankom Mumbai i går kveld, lokal tid, og det er Haakons første besøk til landet. Likevel dristet han seg i sin tale under et stort turist-seminar til å beskrive sitt inntrykk av landet ved å bruke svært mange adjektiver.

- Majestetisk

Det til tross for at han kun hadde kjørt bil fra flyplassen og stort sett oppholdt seg på hotellsuiten.- Fra majestetiske fjell i nord til de vakre strendene i Goa; India tilbyr eventyr og opplevelser til reisende fra hele verden, sa kronprins Haakon i sin tale.Nå skriver ikke kronprinsen sine taler helt på egen hånd, men han godkjenne dem. Og kanskje hadde han lest både reisehåndbøker og ikke minst snakket mye med Mette-Marit, som var backpacker-turist i India for elleve år siden. - Jeg vil også gjerne komme tilbake og oppleve Indias magi som turist, sa Haakon.Kronprinsparet er i India for å være døråpnere for Norges storsatsing mot landet. I dag åpnet altså kronprinsen et stort turist-seminar, der han forøvrig skrøt av Nord-Norge og Vestlandet som turistmål. - Den 17 kilometer lange Nærøyfjorden er spektakulær, og reisen med Flåmsbanen er fantastisk. Mitt favorittsted er Lyngsalpene, der man kan stå på ski fra 1200 meter rett nedover til havet.Og det er ingen skiheis opp, så man må ta beina fatt, sa kronprinsen.

Viste bilder av Norge

Som er blitt inspirert av sin mor dronningen og viste frem bilder av vakre Norge under talen.- Jeg håper og tror at Norge har mye å tilby indiske turister, sa en optimistisk kronprins.Mens kronprinsen hadde fokus på turisme, var kronprinsessen på filmworkshop med Bollywood-produsenter. Hun brukte morgentimene på en liten shoppingrunde med kronprinsparets medarbeider Gry Møllleskog, og turte absolutt å bevege seg ute til tross for et streng sikkerhetsopplegg. Selv om runden rundt i Mumbais gater ikke var så lang, fikk hun se både fattigdom og elendighet på nært hold.

 1. Les også

  Mottatt i luksus

 2. Les også

  - Vi måtte stole på sønnen vår

 3. Les også

  Stoppet hytteplanene

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Kongelige

Relevante artikler

 1. NORGE

  Kronprinsessen avlyser reise til USA

 2. NORGE

  Kronprins Haakon om koronatiden: – Vi var veldig intenst sammen

 3. NORGE

  Privat 46-årsfeiring for kronprinsesse Mette-Marit

 4. SPORT

  Mette-Marit: - Stolt av Lunde-jentene

 5. LANGRENN

  Kronprins Haakon skal gå Birkebeinerrennet

 6. MENINGER

  I et speil, langs en linje