Norge

Kowalczyk suveren på 10 kilometeren

Justyna Kowalczyk tok en suveren seier på 10 kilometeren i klassisk stil i Oberhof lørdag og leder klart etter de to første etappene i Tour de Ski.

Justyna Kowalczyk gikk alene over mål på den andre etappen av Tour de Ski. Hun har nå sikret seg et solid overtak i konkurransen. ROVBERT MICHAEL - AFP

– Taktikken min gikk ut på å gå hardt i tet hele veien, og det klarte jeg bra. Forholdene var svært gode, sa den polske jenta etter at seieren var sikret.

Hun gikk inn til 27.08 minutter og var 27,5 sekunder foran finske Krista Lahteenmaki. Italias Marianna Longo gikk inn til tredjeplassen.

Jacobsen sprakk

De norske løperne klarte ikke å innfri på lørdagens ti kilometer. Therese Johaug ble best med 9. plass, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som gikk ut som nummer tre på lørdagens jaktstart, falt tilbake til 11.-plassen.

— Det var vel det man kan kalle en klassisk sprekk. Jeg må bare være fornøyd med at jeg ikke tapte enda mer til teten, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen etter løpet.

Marthe Kristofferen er nr 17, Marthe Elden er nr 20, Ingvild Flugstad Østberg er nr. 24 og Sara Svendsen er nr 46 etter at to etapper av Tour de Ski er gjennomført.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Norge lekte seg til overlegen stafettseier

 2. LANGRENN

  De norske kvinnene utklasset konkurrentene

 3. LANGRENN

  Polsk dobbel i Estland

 4. LANGRENN

  Her blir suverene Therese Johaug historisk

 5. LANGRENN

  Kowalczyk tok første stikk i Tour de Ski

 6. LANGRENN

  Har ikke svar på hvorfor Weng sviktet