Norge

Far postet overgrepsbilde på Snapchat – pågrepet dagen etter at politiet ble tipset

En mann som postet bilder og video av overgrep på sin under to år gamle datter på Snapchat, ble pågrepet 22 timer etter at en annen bruker tipset politiet.

Siden oppstarten i januar 2019 har arbeidet til Operasjon Spiderweb ført til 23 domfellelser med en samlet straff på over 23 års fengsel. – Vår jobb er å forebygge, avdekke, etterforske og iretteføre nettovergrep mot barn, sier politifaglig etterforskningsleder Oddgeir Høyekvam.
 • NTB

Snapchat-brukeren hadde nylig lagt til mannen og fikk se bilder og video som han reagerte på. Han filmet disse med sin Ipad og gikk til politiet i Egersund.

Bare 22 timer senere ble faren til jenta på bildene pågrepet i Buskerud, skriver Stavanger Aftenblad.

Mannen har sittet i varetekt siden 22. mai. Hjemme hos ham fant politiet flere tusen overgrepsfilmer og -bilder.

Fant mann på 40 minutter

Den lynraske pågripelsen ble gjort fordi politiets Spiderweb-gruppe – et prosjekt for å avsløre seksuelle overgrep mot barn på nett – lynraskt tok grep.

På grunn av sakens alvorlige karakter tok det kun 40 minutter for politiet å få ut mannens IP-adresse fra Snapchat og deretter finne frem til mannen.

Saken er fremdeles under etterforskning, og mannen er foreløpig siktet for voldtekt av barn under 14 år. Ifølge politiet vil siktelsen kunne bli utvidet til grov voldtekt, samt omfatte incest og oppbevaring av overgrepsmateriale.

Politiet utelukker ikke ytterligere pågripelser i saken.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5