- Drepte Faiza for å kvitte seg med gjeld

<div style="text-align:center;width:800px;height:530px"><script type="text/javascript"> flashObject.write("http://media.aftenposten.no/mm/2010/02/08-kidnapping/steg-for-steg.swf", { width:"800px", height:"530px", version:"9.0.124", params: {wmode:"opaque", salign:"tl", allowscriptaccess:"always", allowfullscreen:"true", bgcolor:"#fff"}, flashvars: {xmlFile:"http://media.aftenposten.no/mm/2010/02/08-kidnapping/data.xml", configFile:"http://media.aftenposten.no/mm/2010/MM/DD-NAVN/config.txt", policyFileUrl:"http://media.aftenposten.no/crossdomain.xml"}, alt:"<p>Beklager, men din nettleser har ikke den siste Flash-spilleren installert.<br />Den gode nyheten er at denne er kjapp, enkel og gratis å installere.<br /><br />Klikk på linken nedenfor, følg instruksjonene på Adobes download-side og oppdater denne siden. Installeringen er unnagjort på et par minutter.<br /><br /><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"minid"}); </script></div><br></br> Den 25 år gamle mannen som er siktet for drapet på Faiza Ashraf i Bærum, skal ha blitt presset til det fordi han skyldte penger.

Les også:

Ifølge VG skal 25-åringen, som har erkjent drapet, ha skyldt en rekke småbeløp på til sammen titusenvis av kroner. Han skal ha forklart politiet at den 28 år gamle drosjesjåføren som er siktet for å ha bestilt bortføringen, presset ham til å utføre drapet.

Han skal også ha forklart at drosjesjåføren truet med å skade en person som sto ham nær.

— Drept i bilen

Ashraf skal etter det VG får opplyst ikke ha blitt drept i skiområdet der hun ble funnet. 25-åringen skal ha fortalt i politiavhør at han drepte henne i bilen.

Det er ikke synlige blodspor på funnstedet ved Solli i Asker og i 25-åringens bil er det heller ikke funnet spor, ifølge VG.

Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar ennå, men ifølge 25-åringens forklaring skal han ha kvalt henne.

Truet

28 åringens forsvarer sier han ikke kjenner til at saken har omfattet gjeld og utpressing.

— Det er ukjent for meg at det skal ha vært snakk om pengegjeld og noe press fra min klient, sier advokat Petter Sørensen.

  • Se video:

- Ikke med overlegg

Familiens gnist av håp ble slukket da den unge kvinnen, som har vært savnet i tre uker, ble funnet drept i et turområde på Solli i Asker sent onsdag kveld. Den drepte kvinnen ble funnet et godt stykke inn i skogen, like ved en svært populær skiløype.

Det var 25-åringen som pekte ut stedet hvor Faiza Ashraf ble funnet. Han er nå siktet for overlagt drap. Politiet jobber ifølge VG ut ifra 25-åringens forklaring, som er at drapet skal ha skjedd ved kvelning.

— Han erkjenner at han tok livet hennes, men han erkjenner ikke at han drepte med overlegg, sier mannens forsvarer, Peder Morset.

Flere møter før bortføringen

Den 28 år gamle norskpakistanske drosjesjåføren vil bli siktet for medvirkning til overlagt drap. Torsdag kveld nektet han fortsatt enhver befatning med saken.

Han skal i lang tid ha vært svært forelsket i Faiza Ashraf, men hun avviste ham. Politiets hovedteori har hele tiden vært at 28-åringen ga 25-åringen oppdraget med å bortføre henne.

Politiet skal ha opplysninger om at de to siktede møttes på Statoil på Skøyen dagen før bortføringen. Det har i følge 25-åringens forklaring vært flere andre møter mellom dem i tiden før kidnappingen.

De to skal først ha blitt kjent på Esso på Tveita, der 25-åringen jobbet som nattevakt. 28-åringen var innom fordi han jobbet som taxisjåfør.