Norge

26 nye smittede i Moss siste døgn – høyeste smittetall på én dag i kommunen

Det er registrert 26 smittetilfeller i Moss i løpet av siste døgn. Aldri før har så mange tilfeller blitt bekreftet på samme dag.

26 personer fikk påvist koronasmitte siste døgn i Moss.
  • NTB

Smittekilden for 25 av smittetilfellene er nærkontakter til kjente smittetilfeller, og for en av de smittede er smittekilden foreløpig ukjent, opplyser kommunen.

– Smittesituasjonen i Moss er alvorlig og 26 nye smittetilfeller i løpet av ett døgn er det høyeste vi har hatt gjennom hele pandemiperioden, sier ordfører Hanne Tollerud.

De siste dagene har over 300 personer blitt sendt i karantene som følge av de stigende smittetallene, skriver Moss Avis.

Smitte på flere skoler

Siste døgn er det påvist smitte hos elever ved tre av grunnskolene i Moss og ved én videregående skole. Totalt er 249 elever og 25 ansatte ved de fire skolene i karantene.

Det er også påvist smitte hos en ansatt ved en omsorgsbolig, og flere beboere og ansatte er i karantene.

Totalt har 536 personer fått påvist koronasmitte i Moss.

Flere tilknyttet Fiskebasaren

Mandag meldte Moss kommune at de kunne knytte 17 smittetilfeller til utestedet Fiskebasaren. Tirsdag bekrefter kommunen at ytterligere åtte tilfeller knyttes til utbruddet ved utestedet.

– Smittevernfaglig er det ikke noen grunn til strengere tiltak nå, men kommuneoverlegene i Moss følger dette fortløpende sammen med FHI. Vi vil gi en overordnet anbefaling til kriseledelsen i kommunen i løpet av uka, sa kommuneoverlege Kristian Krogshus på en pressekonferanse mandag.

Kommunen innførte sosial nedstenging 1. desember, med blant annet maksgrense på ti personer i private samlinger, skjenkestopp og konsertstopp. Mandag uttalte politiet i Moss at de ville ha tips fra publikum om koronalovbrudd.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Moss Avis
  3. Moss
  4. Koronaviruset