Drøbak: Nekter for å ha drept samboeren

Mannen i midten av 30-årene som er siktet for drap på sin jevnaldrende samboer på Heer ved Drøbak i november, er varetektsfengslet i nye åtte uker. Han erkjenner ikke straffskyld.

Mannen ble fremstilt for forlenget fengsling i midten av desember, og fikk da forlenget varetektsfengslingen med åtte nye uker.

— Vi fortsetter med etterforskningen, og avventer svar på kriminaltekniske rapporter, sier politioverbetjent Svein Brage Husdal i Follo politidistrikt til NTB.

Mannens forsvarer opplyser at den siktede har forklart at han handlet i selvforsvar.

— Min klient erkjenner å ha utøvet vold mot fornærmede under hendelsen i november i år, men ikke den grad siktelsen bygger på. Han forklarer at han handlet i selvforsvar og erkjenner således ikke straffskyld, sier advokat Anne Ingeborg Reiestad til NTB.

Det var under en voldsepisode i parets felles bolig 12. november at kvinnen ble kritisk skadd. To dager senere døde hun på sykehus.

Samboerparet bodde i huset med to barn, og ett av dem skal ha vært vitne til hendelsen. Politiet har vært på det samme stedet tidligere i år i forbindelse med en meldt voldshendelse, men utover det er ikke den siktede kjent av politiet.

Både siktede og den drepte kvinnen er norske statsborgere, opprinnelig fra Eritrea og Etiopia, opplyser politiet.