Norge

Anniken Huitfeldt fortsetter som Arbeiderpartiets utenrikssjef

Tidligere utenriksminister Espen Barth Eide går til energi- og miljøkomiteen på Stortinget, mens Anniken Huitfeldt fortsetter i utenrikskomiteen, skriver VG.

Espen Barth Eide og Anniken Huitfeldt under Aps landsmøte tidligere i år.
  • NTB

Huitfeldt ønsket å fortsette i komiteen hun har vært leder for de siste fire årene, men det har vært spekulert på om hun ville bli erstattet av Eide. Nå er det imidlertid klart at Barth Eide isteden skal til energi- og miljøkomiteen og blir Aps leder av fraksjonen.

– Den nye stortingsgruppen til Arbeiderpartiet har både fornyelse og erfaring. Det blir et sterkt lag de neste fire årene, sier valgkomiteens leder, partisekretær Kjersti Stenseng.

Etter innstilling fra valgkomiteen ble Arbeiderpartiets stortingsgruppe for den kommende fireårsperioden konstituert på tirsdagens gruppemøte.

– Valgkomiteen har lagt vekt på at Arbeiderpartiet trenger både fornyelse og videreføring av verdifull erfaring. Det har vært viktig for oss med god balanse både på kjønn og representasjon fra ulike deler av landet i komiteene, sier Stenseng.

– Arbeiderpartiets nye stortingsgruppe blir et sterkt lag. Representantene har en viktig jobb og skal kjempe for gjennomslag for Aps politikk, som rettferdig fordeling og et tryggere arbeidsliv. Med den nye parlamentariske situasjonen der Frp og Høyre-regjeringen ikke lengre har en samarbeidsavtale å lene seg på, byr det seg nye muligheter for å få gjennomført god Ap-politikk, sier Stenseng.

Partileder Jonas Gahr Støre er valgt til parlamentarisk leder og nestleder Hadia Tajik er valgt til parlamentarisk nestleder. Støre og Tajik utgjør sammen med Fredric Holen Bjørdal og Kari Henriksen gruppens arbeidsutvalg.