Norge

- Moro å bli farmor igjen

Marianne Solberg Behn gleder seg over å ha blitt farmor igjen. Mange ville gratulere Märtha og Ari etter nyheten om at parets andre datter var født.

Solberg Behn fikk den hyggelige beskjeden kort tid etter at barnebarnet Leah Isadora var født.

— Det er veldig hyggelig å bli farmor og en glede, absolutt, sier Marianne Solberg Behn til NTB.

Den nybakte farmoren og moren til Ari Behn hadde planlagt å hilse på barnebarnet Leah Isadora første gang fredag ettermiddag.

Statsminister Kjell Magne Bondevik (Kr.F.) fikk høre nyheten på en melding som var lest inn på statsministerens mobilsvar mens Bondevik deltok i pavens begravelse i Roma.

Han sender sine gratulasjoner til de nybakte foreldrene.

— Jeg gratulerer Märtha og Ari Behn med en ny datter, og kongen og dronningen med et nytt barnebarn, sier Bondevik til NTB.

Statsministeren sier det var en tankevekkende opplevelse å være i en begravelse når et nytt barn blir født.

Ap-leder Jens Stoltenberg sender sine gratulasjoner til foreldrene og besteforeldrene i forbindelse med fødselen av prinsesse Märtha Louise og Ari Behns andre barn.

— En stor og hyggelig begivenhet. Jeg gratulerer foreldrene og jeg gratulerer kongen og dronningen som igjen er blitt besteforeldre, sier Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat Jens Stoltenberg til NTB.

Stoltenberg fikk vite om fødselen og barnets navn, Leah Isadora, i lunsjpausen under Ap-landsmøtet fredag. På vei inn til ettermiddagsøkten sa han at han synes Märtha Louise og Ari Behn har valgt «et flott og spennende navn».

Landsmøtets ettermiddagsøkt ble åpnet av Jørgen Kosmo . Kosmo høstet spontan applaus da han kunne fortelle landsmøtet at han - i egenskap av å være stortingspresident - hadde fått et brev fra kronprinsregent Haakon, der det het som følger: "Det er med stor glede jeg kan meddele at min søster, kronprinsesse Märtha Louise og min svoger, Ari Behn, har fått en datter. Barnet skal hete Leah Isadora Behn."

Oslo-biskop Ole Christian Kvarme sender sine varmeste gratulasjoner til Märtha og Ari og hele kongefamilien.

— Det er et under hver gang et barn blir født og en stor begivenhet i enhver familie. Jeg vil gratulere foreldrene så mye og ønsker Guds velsignelse over Leah Isadora, sier biskop Kvarme til NTB.

 1. Les også

  Dronningen fikk melding på mobilen

 2. Les også

  - Et trendy navnevalg

 3. Les også

  Prinsesse Märtha fikk en datter

Märtha Louise og Ari Behn sammen med sin datter Maud Angelica. Nå har familien fått ytterligere et medlem. Foto: SCANPIX

Les mer om

 1. Kongelige

Relevante artikler

 1. NORGE

  Slik var ekteskapet: 14 år med Märtha og Ari

 2. NORGE

  Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles

 3. NORGE

  Ari Behn er død. – Det er med stor sorg dronningen og jeg har mottatt budskapet, melder kong Harald.

 4. NORGE

  Klart for prinse-konfirmasjon: – Et nytt kapittel i hans liv

 5. NORGE

  Tenner lys for Ari Behn på Slottsplassen: – En sjokkbeskjed

 6. NORGE

  Prins Sverre Magnus konfirmert i Asker kirke