Norge

Snøkaos på E134 - politiet stanset 80 bilister med sommerdekk

Snøværet fredag ettermiddag og kveld førte til kaos på E134 i Buskerud, der politiet ga 80 bilister med sommerdekk beskjed om å snu. Ved 20-tiden er det fortsatt flere kilometer kø på E18 sørover i Vestfold.

Bilder fra Meheia viser stillestående trafikk og biler som forsøker å snu i vegbanen.
  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

Problemene på E134 var konsentrert til området rundt Meheia mellom Kongsberg og Notodden, meldte politiet.

«Det meldes om trafikkkaos på E-134 på Meheia - snø i vegbanen og kjøretøy med sommerdekk sliter på vinterføre som er på stedet», skrev politiet på Twitter.

Politiet kontrollerte alle kjøretøy ved Sagrenda i utkanten av Kongsberg. De som hadde sommerdekk, måtte snu. Da trafikksituasjonen begynte å bli normal igjen, hadde patruljen på stedet gitt over 80 bilister med sommerdekk beskjed om å snu.

NRK meldte ved 20-tiden at fylkesvei 32 i Telemark/Vestfold var stengt på Vindfjell mellom Siljan og Steinsholt pga. opprydningsarbeid og berging av biler med sommerdekk. Veien ble åpnet igjen etter halvannen time.

Vegtrafikksentralen meldte fredag ettermiddag også om kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda på grunn av mye vind og snøføyke.

På E18 i Vestfold ble det lengre kø enn vanlig sørover fordi man stengte Løkentunnelen i begge retninger etter en MC-ulykke.

Føreren av motorsykkelen ble kjørt til sykehus. Ingen andre kjøretøy var innblandet i ulykken.

Ved 20-tiden var det fortsatt flere kilometer saktegående trafikk og kø på E18, nord for Islandkrysset, der det er nedsatt fartsgrense til 50 km/t og toveis trafikk i ett løp på grunn av vedlikeholdsarbeid i Hillestadtunnelen og Løkentunnelen.

Les mer om

  1. E134
  2. Notodden