Norge

Tre personer skadet i frontkollisjon på motorveien E6

Det er mistanke om ruskjøring etter at tre personer ble skadet i en front-mot-front på E6 ved Tusenfryd. Sjåføren av en Lexus som kjørte mot kjøreretningen er pågrepet og siktet.

Den ene bilen ble kastet inn mot muren langs veien. Bak Vegvesenets bil til venstre for midten av bildet ser man påkjøringsrampen som politiet mistenker at den ene bilføreren planla å kjøre opp på etter at han snudde på motorveien.
  • NTB
  • Hans O. Torgersen
    Journalist

Ulykken skjedde like nord for Nordbytunnelen i Ås kommune i Akershus natt til søndag.

Nødetatene tok hånd om i alt åtte personer på stedet.

– Vi tror føreren av den ene bilen har snudd på E6 og kjørt mot kjøreretningen for å komme seg opp på en utkjøringsrampe. Der traff Lexusen en Passat. Tre av dem som satt i Passaten er kritisk skadet og fraktet til Ullevål sykehus. Ingen av de andre er alvorlig skadet, opplyser operasjonsleder Steffen Øvstedal i Øst politidistrikt.

Søndag formiddag opplyser politiet at det ikke er fare for livet til de tre.

Sjåføren som skal ha snudd på motorveien ble pågrepet og kjørt til politiarresten. Han hadde en kvinne som passasjer. Hun ble lettere skadet og kjørt til Ullevål sykehus.

Ulykken skjedde rundt klokken 1.50 natt til søndag.

Ulykkesstedet er mellom siste av- og påkjøring før Nordbytunnelen i sørgående retning og selve tunnelen.

Alle de involverte er i begynnelsen av 20-årene.

– Det er tatt utvidede blodprøver av ulykkessjåføren. Han vil bli avhørt i løpet av søndagen, opplyser Øvstedal.

Statens vegvesens ulykkeskommisjon ble sendt ut til stedet. E6 var sperret i sørgående retning frem til 08.30-tiden søndag.

Ulykken skjedde mellom siste avkjøring før Nordbytunnelen og selve tunnelen.

En person ble sittende fastklemt etter ulykken, men frigjort av redningsmannskapene på stedet. Ulykkeskommisjonen til Statens vegvesens arbeidet i natt på ulykkesstedet.

Les mer om

  1. E6
  2. Trafikkulykker