Norge

En pågrepet etter funn av mistenkelig gjenstand i Porsgrunn

En person er pågrepet etter at det funnet en mistenkelig gjenstand i et hus i Porsgrunn. Politiets bombegruppe har uskadeliggjort gjenstanden.

Politiets bombegruppe undersøker en mistenkelig gjenstand i Porsgrunn tirsdag morgen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/ NTB scanpix

  • NTB

SISTE: Den mistenkelig gjenstanden ble tirsdag ettermiddag ferdig undersøkt.

– Det er ikke snakk om eksplosiver. Det blir ikke gjort noe videre etterforskning rundt gjenstanden, sier politiadvokat Asle Sandnes i Sør-Øst politidistrikt til VG.

Det var politiet som fant den mistenkelige gjenstanden inne i et hus i Kirkegata i Porsgrunn, like etter klokken 04 natt til tirsdag. Etter hva Aftenposten forstår, utgjorde gjenstanden ingen fare slik den var konstruert da den ble funnet. Men den kunne ha gjort det om den hadde blitt tilkoblet de riktige delene.

– Vi var ute på en ransaking av et annet straffbart forhold da vi kom over den mistenkelige gjenstanden, sier operasjonsleder ved Sør Øst politidistrikt til Varden.

Mannen som er pågrepet, er i 30-årene og kjent av politiet fra tidligere, skriver avisen.

– Bombegruppen har undersøkt gjenstanden og konkludert med at den ikke er farlig, sier innsatsleder Asbjørn Løvold til Telemarksavisa. Han vil ikke si hva slags gjenstand det dreier seg om.

Etter hva Aftenposten får opplyst, skal den bekjentskapen ikke ha noe med ekstremisme å gjøre, men med generell uro.

Har med bomberobot

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger om gjenstanden som ble funnet i huset.

– Men den var så mistenkelig at vi har varslet bombegruppa, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Ved 7.45-tiden var bombegruppa på plass. Avdelingen består av bombeteknikere og bombehunder, skriver Telemarksavisa. Blant annet har de med seg en 400 kilo tung robot som brukes til å identifisere og uskadeliggjøre bomber.

En kirke er blant bygningene som ligger i området som er sperret av. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Kirke avsperret

Området som nå er sperret av, er i tillegg stengt med vakthold. De seks som er evakuert er beboere i det aktuelle huset, samt noen av de nærmeste naboene. Ifølge NRK er det fire bygninger som er sperret av, en av dem en kirke, og to mindre bolighus.

– De har fått instrukser om hvordan de bør oppholde seg i eget hus, sier operasjonslederen.

Les også

  1. 17-åring siktet etter terrorlovgivning etter at han ble pågrepet med hjemmelaget bombe i Oslo - PST oppjusterer trusselnivået

  2. Mann siktet etter funn av bombelignende gjenstand i Oslo

  3. Justisminister Amundsen: – Ser du noe merkelig, si fra!

Les mer om

  1. Porsgrunn