Norge

– Politimester i Monika-saken får internasjonal toppjobb

Tidligere politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen, som gikk av etter Monika-saken, har fått toppstilling i den internasjonale politiorganisasjonen Interpol, ifølge Politiforum.

Tidligere politimester i Hordaland, Geir Gudmundsen, fikk kritikk for håndteringen av Monica-saken.
  • NTB

Gudmundsen skal om kort tid starte som assisterende direktør for organisasjonens «Command and coordination center», Interpols operasjonssentral, får Politiforum opplyst.

Politimester Geir Gudmundsen trakk seg i juni 2015 etter kritikk i en uavhengig rapport fra advokatfirmaet Wiersholm. Rapporten konkluderte med at ledelsen i Hordaland politidistrikt kom med «ulovlig gjengjeldelse» og ikke ga lovpålagt beskyttelse da politimannen Robin Schaefer varslet om feil i etterforskningen etter at åtte år gamle litauiske Monika Sviglinskaja ble funnet død hjemme i Sund på Sotra i 2011.

I en melding til ansatte i politiet skriver Politidirektoratet at Gudmundsen vil få brukt sin kompetanse som tidligere politimester og sjef for Hovedredningssentralen godt i Interpol. (©NTB)

Syv ting du trenger å vite om Monika-sakenMonika-saken: Ingen visste hvem som var etterforskningslederFagforeningsleder om Monika-saken: - Politiets tillit er svekket

Les mer om

  1. Monika-saken
  2. Interpol