Brann i maskinrommet på oljetanker ved Stureterminalen er nå slukket

80 personer er evakuert fra oljetankeren «Dubai Harmony» etter at det ble meldt om brann i maskinrommet rundt klokken 11.

Dette bildet er tatt fra Redningsskøyta Kristian Gerhard Jebsen II i 12.20-tiden fredag.

Politiet opplyser klokken 13.20 at det er innført ferdselsforbud én nautisk mil utenfor terminalen. Det tilsvarer 1,8 kilometer.

(Bergens Tidende:) Brannen i tankskipet «Dubai Harmony» er slukket, sier brannvesenet til NRK klokken 13.09.

– Nå har vi akkurat fått inn at brannen er meldt slukket. De fortsetter kjøling på stedet, sier vaktkommandør Håkon Myking i 110-sentralen Hordaland.

– Til sammen var det 102 personer på terminalen når situasjonen oppstod. Alle, bortsett fra 22 personer i beredskap, er evakuert fra terminalen, sier pressetalsmann Eskil Eriksen i Equinor.

De første meldingene om saken kom klokken 10.59.

23 mann om bord

Han forteller at det er 23 mann om bord, og de bistår i slokkearbeidet.

– Terminalen er nedstengt, og det er kun nøkkelpersonell igjen. Til sammen 106 personer er evakuert, sier operasjonslederen.

Mannskap hjelper til med slokking

Brannvesenet i Øygarden er kommet frem til Stureterminalen.

– Vi vet at det er røykutvikling i en båt som er 250 meter lang. Det er folk om bord, sier avdelingsleder Arne Pettersen ved 110-sentralen til Bergens Tidende.

– Det er meldt om røykutvikling i oljetankeren Dubai Harmony. Det er fortsatt mannskap om bord. De holder på med slokking sammen med brannvesenet, opplyser Vest politidistrikt.

40 kubikk med drivstoff om bord

Hverken brannvesen eller Equinor vet om tankskipet er fullastet, ifølge NRK.

– Det skal i hvert fall være 40 kubikk med drivstoff ombord. Tankskipet har fått en svak krenging, sier er operasjonsleder Arne Pettersen i 110-sentralen.

En person blir undersøkt av helsepersonell etter å ha fått røyk i seg, ifølge operasjonsleder Morten Rebbnord i Vest politidistrikt.