Norge

Brannmann løp fra 110-sentralen - reddet kvinne i sjøen

En kvinne skal være uskadet etter at et vitne i 70-årene og en brannmann hoppet i vannet for å redde henne ved Lysaker i Bærum. De to har sannsynligvis reddet livet til kvinnen, ifølge politiet.

En forbipasserende mann i 70-årene og en brannmann som løp til fra 110-sentralen like ved har høyst sannsynlig reddet livet til den kvinnelige turisten. Foto: Redningsselskapet

  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • NTB

Politiet i Oslo meldte 21.45 torsdag at det var kommet meldinger om rop om hjelp fra vannet ved Lysaker brygge. Nødetatene var raskt på stedet, men da personen som trengte hjelp allerede reddet opp fra sjøen, og kunne ivaretas av ambulanse på stedet.

– Kvinnen falt i vannet ved et uhell. Forbipasserende mann hoppet uti for å hjelpe. Fikk også hjelp av en brannmann, opplyser politiet på Twitter.

Operasjonsleder Tor Jøkling forteller at kvinnen som havnet i vannet er en turist i slutten av 20-årene.

Les også

Color Line-ferge reddet mann i gummijolle som drev til havs

– Den første som hoppet uti for å redde henne er en mann i 70-årene, og så kom en brannmann til og hoppet ut i vannet han også, sier Jøkling.

– Reddet liv

Brannmannen som kom løpende til, har ifølge politiet rykket ut fra 110-sentralen som ligger rett ved, og har trolig bidratt til å redde kvinnens liv ved å handle såpass kjapt.

– De to som hoppet uti har høyst sannsynlig reddet kvinnens liv, sier Jøkling.

Ifølge Budstikka fikk 110-sentralen meldingen om rop i 21.30-tiden.

– En snarrådig operatør på vår sentral fant ut at han trolig var den som raskest kunne yte hjelp. Han avklarte med vaktkommandør, grep en radio og stormet ut, sier vakthavende stabssjef Lars Magne Hovtun ved Oslo Brann- og redningsetat.

– Da han kom frem skjønte han at situasjonen var kritisk, og han kastet seg i vannet og medvirket til redningsoperasjonen til resten av nødetatene kom til stedet. Nå skal vi gå gjennom det som har skjedd, men det ser ut som om han har bidratt til å redde et liv, sier stabssjefen.

Redningsselskapet har to av sine redningsskøyter stasjonert ved Lysaker brygge, og en av dem var på stedet ett minutt etter at de fikk melding om at det var tre personer i vannet.

– Det var tre personer i vannet, der den ene hadde hoppet uti for å hjelpe kvinnen som hadde falt. Så var det brannmannen som klarte å holde henne over vannet. Hun hadde da gått under tre ganger og var ikke ved bevissthet. Vi måtte få alle tre opp i båten, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet til NTB.

Ikke bevisst

Om bord i skøyta ble det startet hjerte/lungeredning på kvinnen.

– Fikk i gang hjerte, og alle tre ble deretter tatt hånd om av AMK, melder redningsselskapet etterpå.

– Da vi leverte dem, var alle ved bevissthet, og det sto masse ambulanser og ventet, sier Pedersen.

Han berømmer alle som deltok i aksjonen for rask innsats.

Les mer om

  1. Ulykker
  2. Redningsselskapet
  3. Politiet