Norge

Ny rapport: Over 400 barn sendt ut av Norge og etterlatt i utlandet mot sin vilje på tre år

I løpet av tre år ble anslagsvis 415 barn sendt ut av Norge og etterlatt i utlandet mot sin vilje, viser ny rapport. Frykt for barnevernet og at barna skal bli «for norske» trekkes frem som forklaringer.

Integreringsminister Jan Tore Sanner (H) forteller elever ved Holtet videregående skole at det er ulovlig og uakseptabelt å sende barn ut av landet mot sin vilje. Laila Restan, som har vært skolens minoritetsrådgiver siden 2014, kjenner godt til denne problemstillingen.
  • Olga Stokke
    Olga Stokke
    Journalist

De rister vantro på hodet. Elevene ved Holtet videregående skole i Oslo bruker ord som «idiotisk», «absurd», «forkastelig», «omsorgssvikt», «helt feil» og «vanskelig å forstå» om at barn som har bodd og gått på skole i Norge, blir sendt tilbake til land med krig og konflikter. Land som foreldrene deres har flyktet fra.

Fredag formiddag tok elevene imot kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H), som har fått en ny rapport om barn som blir etterlatt i utlandet mot sin vilje. Han ville snakke med de unge om dette.

Les hele saken med abonnement