Norge

Tett hjemfartstrafikk på E18 i Vestfold og Telemark

Det er tett trafikk og stedvis saktegående kø mellom Kragerø og Porsgrunn søndag ettermiddag. Statens vegvesen oppfordrer folk til å følge med og vise hensyn.

Det er tett trafikk på E18 inn mot hovedstaden søndag ettermiddag. Dette bildet viser situasjonen ved Sandvika like etter klokken 15.
 • NTB
Kø på E18 ved Østerholtheia i Agder.

Fellesferien går mot slutten for mange og dette merkes på søndagstrafikken.

– Det er rett og slett en stor hjemfartsdag. Det er nok en del som er ferdig med ferien, og dette kombinert med dårlig vær gjør at det flere som drar hjem, forteller trafikkoperatør Andreas Larsen ved Vegtrafikksentralen sør til NTB.

Forsinkelsen i nordgående retning på E18 mellom Kragerø og Langangen var ved 16.30-tiden søndag ettermiddag på 50 til 60 minutter. Ifølge trafikkoperatøren må folk på veiene smøre seg med tålmodighet.

– Forsinkelsen har gradvis steget de siste par timene, så det vil nok fortsette en del timer fremover, sier han.

Han presiserer at bilistene må være oppmerksomme og vise hensyn til andre bilister. I de sørøstlige delene av landet er det søndag kveld også meldt styrtregn, og Meteorologisk har sendt ut gult farevarsel for området.

– Det er viktig å være obs på været. Det kan være dårligere sikt og fare for vannplaning ved feltskifte og forbikjøringer, understreker Larsen.

 1. Les også

  Én person fløyet til sykehus etter alvorlig trafikkulykke på Hadeland

 2. Les også

  I år skal mange nordmenn ut på bilferie. Her er tipsa frå ekspertane

 3. Les også

  Kilometerlange køer ved fergeleie i Nordland

Les mer om

 1. E18
 2. Statens vegvesen
 3. Trafikk