William og Kate på generalprøve i kirken

LONDON (Aftenposten.no): Prins William og Kate har bryllupsnerver, og onsdag kveld var paret på generalprøve i Westminster Abbey for å øve inn de siste detaljene før fredagens vielse.

Prins William (i midten) og Kate Middleton (til høyre) på vei inn i kirken onsdag kveld. Pris Harry til venstre.

Folkelivet i London er fantastisk, og allerede nå har mange rigget til telt og madrasser for å overnatte slik at de kan se mest mulig når vielsen skjer fredag formiddag.

Onsdag kveld hadde mange håpet å få et glimt av brudeparet, men få fikk det. Paret hastet inn i bryllupskirken for generalprøve sammen med Williams bror og forlover prins Harry, Kates søster Pippa og jentenes foreldre Carole og Michael Middleton. Flere hundre skuelystne samt en rekke journalister og fotografer fikk derimot se kortesjen med de kongelige og hun som snart blir det ankomme kirken sent på ettermiddagen.

Og noen av fotografene fikk det de hadde ventet på, nemlig bilder av bruden og brudgommen med sammen med resten av følget.

Tidligere på dagen øvet militære foran Buckingham Palace — det samme gjorde flyene fra Royal Air Force som skal fly over slottet når paret skal vinke og kysse.

I morgen (torsdag) flytter Kate fra Clarence House - der prins William har en leilighet - til det fasjonable hotellet Goring. Der skal hun og hele familien bo det siste døgnet før bryllupet.

Les mer:

Middelklassejenta Cathrine Elizabeth Middleton går i fotsporene til flere kongelige når hun får sin prins William i Westminster Abbey fredag.

Se videoreportasjen om Kate.