Facebook skal beskyttes mot nettsvindel og virus

Facebook har inngått avtale med et av de ledende antivirusselskapene i verden. Slik skal du beskyttes.

FS00054356.jpg

Kaspersky Labs skal levere løsninger og kontinuerlig helt ferske data om de såkalte ondsinnede datatruslene som til en hver tid florerer på nettet og kan sette Facebook-brukernes datasikkerhet i fare.

Enklere å gå i «vennefella»

De fleste lærer som barn at de ikke skulle snakke med fremmede. Mange har nå også lært seg ikke å åpne vedlegg eller linker i e-poster fra folk de ikke kjenner eller på nettsider de ikke kjenner godt.

Like flinke er vi imidlertid ikke når det gjelder ting vi tro vi kan stole på at er sikre, som fra venner i sosiale medier eller nettsteder som Facebook.

Dette har nettsvindlere lært seg å utnytte.

Mange «Facebook-virus»

De siste årene har såkalte Facebook-virus florert i verden mest populære sosiale nettverk. Nå har tydeligvis gründer Mark Zuckenberg og co forstått at de ikke klarer å holde unna for disse truslene selv.

Tirsdag meldte antivirus-selskapet Kaspersky Lab og Facebook at de har inngått en avtale om et større samarbeid.

Sprer virus i eget navn, uten å se det

En Facebook-bruker som blir lurt og angrepet vil ofte selv ikke se at viruset går videre i vedkommendes navn og dermed kan vennene også bli lurt.

Hackere kan overta eller kompromittere en brukers konto og bruke den til å sende falske meldinger med farlige linker, eller til og med be vedkommedes venner og familie om penger eller personlig informasjon.

Samarbeidet mellom Kaspersky Lab og Facebook skal blant annet forhindre nettopp at brukerne deres besøker nettsider med ondsinnet innhold uten å selv være klar over det.

Skal få advarsler og stoppes

Når Facebook-brukere heretter deler eller klikker på en lenke de har fått fra en venn skal den automatisk bli matchet mot Kaspersky Labs database med oversikt over ondsinnede nettsteder.

Skulle dette være en kjent farlig adresse, vil brukerne få beskjed om dette, og dermed hindres fra å besøke nettstedet.

Dette skal ikke bare beskytter datamaskinen og brukerens personlige data, men også videre spredning blant venner på nettet.

Egen sikkerhetsblogg

— Informerte databrukere er det viktigste i kampen mot nettkriminelle, skriver Kaspersky Lab i en pressemelding om samarbeidet med Facebook.

I tillegg til å forsyne dem med informasjon om trusler stiller Kaspersky Lab derfor også med tips, råd fra eksperter og nyttige artikler på Facebooks egen nettsikkerhetsside.

Denne siden er ment som en ressurs som skal holde Facebook-brukere oppdaterte på de siste truslene, og jevnlig gi folk tips om vaner som kan gi dem bedre trygghet på nettet.