Norge

Elden blir bistandsadvokat for Per Orderud

John Christian Elden er blitt engasjert som bistandsadvokat for Per Orderud i forbindelse med forsøket på å få saken opp for Gjenopptakelseskommisjonen. Her fotografert i forbindelse med Jensen-saken.

John Christian Elden er blitt engasjert som bistandsadvokat for Per Orderud i forbindelse med forsøket på å få saken opp for Gjenopptakelseskommisjonen.

  • NTB

Elden ble engasjert av privatetterforsker Tore Sandberg etter ønske fra Per Orderud, skriver Dagbladet.

I et brev sendt til kommisjonen i juni ba Elden om å bli oppnevnt som Orderuds bistandsadvokat og om å bli holdt oppdatert på utviklinger i saken.

– Jeg går nå kritisk igjennom dommen og bevismaterialet, så får vi se om det er grunnlag for en gjenåpning. Spørsmålet er om det kan føres tilstrekkelig med bevisgrunnlag til at kommisjonen vil gjenoppta saken, sier Elden til avisa.

Elden sier han ble engasjert fordi Orderud og Sandberg ønsker en egen, selvstendig advokat til å se på saken fra Orderuds perspektiv.

Per og Veronica Orderud mener det er nye beviser i Orderud-saken og begjærer av den grunn gjenopptakelse av drapssaken.

Drapene på Orderud gård i Sørumsand skjedde natt til pinseaften 22. mai 1999. Kristian Magnus Orderud, Marie Orderud og deres datter Anne Orderud Paust ble skutt og drept i kårboligen på gården.

Per og Veronica Orderud ble i 2002 dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drapene, men har begge nektet straffskyld. Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel, mens Kristin Kirkemo ble dømt til 16 års fengsel etter ankebehandling i lagmannsretten samme år. Ingen er dømt for selve drapshandlingen.

I januar 2015 ble Per og Veronica Orderud løslatt fra fengsel etter å ha sonet i nesten 16 år. Kirkemo ble løslatt i 2011, mens Grønnerød ble løslatt i 2013.

Les også

  1. Han solgte våpen i Orderud-saken. Etter år med rus, gjeld og kriminalitet var uførhet neste steg. Så fikk han en sjanse. | Arman Vestad og Hege Nilsen Ekberg

  2. Gåten Orderud: Setter drapene i enda grellere lys | Anmeldt av Asbjørn Slettemark

Les mer om

  1. John Christian Elden