Politiet etterforsker to anmeldte voldtekter i Frognerparken

Politiet etterforsker to mulige voldtekter i Frognerparken i Oslo fredag kveld. Begge fornærmede er jenter under 18 år.

Politiet etterforsker fredag kveld to mulige voldtekter som skal ha skjedd i forbindelse med en fest i Frognerparken hvor rundt 300 ungdommer var til stede.

De to fornærmede – begge jenter under 18 år – har så langt bare gitt politiet en kort og foreløpig forklaring om at de er blitt voldtatt.

Opplysningene de har kommet med, gir grunn til å feste lit til forklaringene deres, opplyser vaktleder Anne Tveit ved krimvakten i Oslo politidistrikt lørdag morgen.

Blir ivaretatt av helsepersonell

Tveit forteller at de to jentene blir ivaretatt av helsepersonell.

– Etterforskerne jobber videre med å finne ut hva som har skjedd, sier Tveit.

Natt til lørdag ble det gjort åstedsarbeid i det aktuelle området i Frognerparken. Dette er nå avsluttet. Det er opprettet anmeldelser for forholdene, men ingen er så langt pågrepet.

Mange berusede mindreårige

De anmeldte voldtektene skal ha skjedd i forbindelse med en fest i Frognerparken hvor rundt 300 ungdommer var til stede. Mange skal ha vært mindreårige og vært svært beruset.

Politiet har flere mistenkte gjerningspersoner i saken, men kjenner ikke deres identitet, fikk NTB opplyst natt til lørdag. De mistenkte er personer de fornærmede ikke hadde noen forutgående kjennskap til, ifølge krimvakten.

Det er avhørt vitner i saken, men Tveit vil ikke gå ut med opplysninger om hvor mange vitner politiet har snakket med og hva de har fortalt.

Rundt 300 ungdommer var fredag kveld samlet i Frognerparken. Politiet har flere enheter på stedet.