Norge

Østlandet våknet til snø - neste uke blir kald

Og det er lite håp for en like varm 17. mai som i fjor.

Slik så det ut på Ringkollen på Ringerike i dag tidlig, for de som våknet der.
  • Miriam Lund Knapstad
    Miriam Lund Knapstad
    Journalist

Det gode været på Østlandet fikk en bråstopp natt til søndag, da et nedbørsområde dro med seg kald luft som ga sludd og snø helt ned til 200–300 meter.

– Det er observert nysnø på både Jessheim og på Tryvann, forteller vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt.

Også på Mylla skal det ha falt 14–15 cm nysnø i løpet av natten og morgentimene, og skifolket kan utover dagen glede seg over preppede løyper. Tidligere har Mylla løypeforening preppet til 7. mai - nå blir rekorden slått med tre dager, meldes det på løypeforeningens nettsider.

«Milslukeren» Tom Stensaker var på ski i nypreparerte løyper på Bislingen over Mylla.

Nedbørsaktiviteten avtok på formiddagen.

– Vi er iferd med å få lettere vær nå. Noe henger igjen rundt Buskerud, men de største nedbørsmengdene har passert, sier Granan

Les også

Utelivsgründere kjøpte «Ondskapens hotell»: Nå vil de bygge ny fjellstue, utleiehytter og badstu i Nordmarka

Også på Svea ved Mylla lå det et hvitt teppe med flere cm nysnø over landskapet.

Fortsatt lave temperaturer

Ifølge meteorologen har Østlandet gode muligheter for sol de neste dagene, men temperaturen vil fortsatt holde seg nokså lav.

– Kanskje vi klarer ti grader i morgen, på tirsdag blir det enda litt kaldere. Først mot helgen ligger det an til en gradvis temperaturstigning, men det er nok ingen kjempevarme i sikte.

I fjor ble det målt 22 grader i hovedstaden på nasjonaldagen. I år blir det sannsynligvis betydelig kjøligere.

– Totalt sett er nok Østlandet den eneste delen av landet som får lengre perioder med pent vær den kommende uken. I Nordvestlandet, Trøndelag og Nordland ligger fortsatt an til endel nedbør og skiftende vær, forteller Granan.

Les mer om

  1. Vær
  2. Snø
  3. Meteorologisk institutt