Norge

- Øygard trekker seg ikke frivillig

Overgrepstiltalte Rune Øygard trekker seg ikke som ordfører i Vågå selv om partiledelsen vil at han skal gå av så fort som mulig.

Rune Øygard trekker seg ikke frivillig som ordfører i Vågå. Tore Meek/NTB

 • Wenche Fuglehaug

— Rune Øygard kommer ikke til å trekke seg som ordfører midt under rettssaken. Han er ekstremt skuffet over partiledelsen med Raymond Johansen i spissen. Hverken Øygard selv eller jeg ble informert av Johansen om hva han kom til å formidle til media i går kveld, og vi er ikke vanskelige å få tak i, sier Mette Yvonne Larsen, Rune Øygards forsvarer.

— Partiledelsen forhåndsdømmer og uttaler seg uten å følge rettssaken. De konkluderer med bruddstykker og frekvenser som kommer frem i media, og det synes jeg er populistisk.

Nekter straffskyld

Vågås ordfører Rune Øygard nekter straffskyld for å ha begått seksuelle overgrep mot en ung jente. Rettssaken pågår nå i Sør-Gudbrandsdal tingrett. Selv om Øygard ikke er blitt dømt, har nå flere i Arbeiderpartiet fått nok.

Fredag sa partisekretær Raymond Johansen i Ap at Øygard ikke kan fortsette som ordfører i Vågå, uansett hva utfallet av rettssaken blir.

— Kan ikke fortsette

— Jeg tar ikke stilling til om Rune Øygard er skyldig i det han er tiltalt for, men det som har kommet fram i retten i dag, gjør at mitt råd til Vågå Ap er at Øygard ikke kan fortsette som ordfører, uavhengig av utfallet i rettssaken, sa Raymond Johansen.

Johansen informerte fredag Vågå Arbeiderparti om dette.

Les også:

Les også

Johansen: Vågå-ordføreren må gå

Mandag er det varslet et ekstraordinært styremøte i Vågå Ap mandag.

— Der regner jeg med at de kommer fram til en klok beslutning, tilføyde Johansen.

- Johansen har opptrådd uryddig

— Øygard aksepterer at statsminister

Les også

Jens Stoltenberg

og spesielt partisekretær Johansen ønsker å markere avstand til ham nå. Johansen har opptrådd uryddig i denne saken tidligere. Han ga ifjor høst råd om at Øygard burde ta permisjon, så sa han at det burde være opp til Øygard selv , før han igjen anbefalte min klient å ta permisjon, sier Larsen.

Les også

- Dette med tillit er fryktelig vanskelig å kommentere nå

Hun sier Rune Øygard har det ekstremt tøft nå og at han erkjenner at saken trolig vil få konsekevenser for hans jobb som ordfører.— Men det vil han ta stilling til i fremtiden, ikke under rettssaken, sier Larsen.

Kona vitner mandag

Øygard-saken tar mer tid enn planlagt, og mandag vil Rune Øygards kone vitne i saken.

Hun har i intervjuer sagt at hun aldri har tvilt på sin manns versjon i saken, og Mette Yvonne Larsen bekrefter at selv etter fredagens offentliggjøring av Skype-materiale vil hun gjøre alt hun kan for å underbygge sin manns fremstilling av saken.

— Det vil hun, ja, sier Mette Yvonne Larsen.

 1. Les også

  Han, som voksen mann, burde ha satt grenser. I stedet skylder han på jenta

 2. Les også

  - Jenta opplever at det verste er over

 3. Les også

  Øygards forsvarer: Skype-meldingene handler ikke om seksuell aktivitet

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Sønnen til Janne Jemtland lå i sengen da han hørte smell drapsnatten

 2. POLITIKK

  Kona ville ikke at Stoltenberg skulle bli NATO-sjef

 3. A-MAGASINET

  Faren skal ha utsatt henne for minst 160 overgrep. Hun er så skadet at hun har vært innelåst på sykehus i nesten fire år.

 4. A-MAGASINET

  Rolf «Appelsinen» Jacobsen har levd et liv med torpedoer, konkurser og søksmål. Dette er historien om storsvindlerens liv.

 5. NORGE

  Knut Olav Åmås' favoritter

 6. NORGE

  Utredet i tre måneder, men sjekket ikke grunnforhold