Norge

Russetiden er i gang – også for politiet

Natt til fredag var det tydelig at årets russ er i gang med feiringen. Politiet i sørvest hadde minst 24 oppdrag knyttet til russebråk og høy musikk.

Politiet sier russen skal få lov til å ha det moro, men minner om at andre også skal ha det bra når avgangselevene feirer. Foto: Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix

 • NTB

Høylytt festing er den vanligste klagen politiet får inn om festglade avgangselever, skriver VG. Men også russ som sloss og en russebuss som kjørte av veien, bidro til en hektisk natt i Sørvest politidistrikt. De hadde natt til fredag 24 oppdrag som involverte russ.

– Vi har fått telefoner fra småbarnsfamilier hvor vi har hørt ungene skrike i bakgrunnen, fra fortvilte studenter som skal ha eksamen i morgen og fra livredde, eldre mennesker, sier operasjonsleder Jøran Solheim.

Les også

Politiet inviterer til russeforeldremøte på Facebook

Hittil i år har distriktet hatt 140 oppdrag med russen, mot 200 oppdrag i hele fjor. Basert på erfaringene fra tidligere år, har politiet laget en handlingsplan. Dersom russen ikke demper seg når de får tilsnakk, risikerer de en reaksjon som fort kan legge en demper på hele russetiden. Sist natt ble noen busser låst med beskjed om at skiltene blir klippet om det kommer mer bråk fra samme sted.

– Det er ingen som sier at russen ikke skal ha det kjekt, men andre folk skal også ha det greit, sier Solheim.

Les mer om

 1. Russetid
 2. Politiet

Relevante artikler

 1. NORGE

  Mye ungdomsfyll og bråk natt til 17. mai

 2. NORGE

  Politiet: – Russedressen beskytter ikke mot covid-19

 3. NORGE

  Sjokkbrekk i natt – bil rygget inn i fotobutikk

 4. NORGE

  «Korona-festing» bekymrer – vurderer å forby private fester

 5. OSLO

  Søppelet lå strødd etter russefest på St. Hanshaugen

 6. NORGE

  Fire polakker i arresten etter trusler på fly