Ja, du må fortsatt stille klokken!

Natt til søndag 31. mars klokken 2 starter sommertiden. Det betyr at klokken stilles én time frem, og at du kan se frem mot lysere kvelder.

Natt til søndag 31. mars klokken 2 starter sommertiden. Det betyr at klokken stilles én time frem og at du kan se frem mot lysere kvelder.

– Mange har håpet på at det snart blir slutt på klokkestillingen. Det blir det altså foreløpig ikke. Et plaster på såret er at vi får lysere kvelder. Det er godt nytt for både A- og B-mennesker, mener tidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

I likhet med EU har Norge stilt klokken i lengre tid. EU-kommisjonen foreslo i høst at vi skal slutte å stille klokken frem og tilbake hvert halvår.

Tirsdag gikk EU-parlamentet inn for at det fra 2021 skal være opp til hvert enkelt medlemsland å bestemme om man vil beholde vintertiden eller sommertiden som sin standardtid.

Det pågår også diskusjoner i EUs ministerråd. Det er først når rådet har vedtatt innstillingen, at forslaget er vedtatt i EU. Det skjer trolig i juni.

Medlemslandene i EU må bestemme seg for hvilken tid de vil følge innen 1. april 2020.

– Norge er i gang med å vurdere forslaget for vår del, og saken vil sendes på høring, sier næringsminister Isaksen.

Statsråden har ansvar for Justervesenet og dermed også kontroll på nøyaktig tid. En grei huskeregel er at klokken alltid skal stilles mot nærmeste sommer. Altså en time frem om våren (mot sommeren) og en time tilbake om høsten (mot sommeren).