Norge

Sanner blir settestatsråd for Kallmyr

Jan Tore Sanner (H) blir settestatsråd for justisminister Jøran Kallmyr (Frp) i saker som omhandler au pair-regelverket.

Jan Tore Sanner (H) er settestatsråd for justisminister Jøran Kallmyr (Frp) som følge av au pair-saken. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB

Det ble klart i statsråd fredag. Dagen før ble det kjent at Kallmyr ikke er inhabil overfor UDI, etter at lovavdelingen i Justis- og beredskapsdepartementet har vurdert hans habilitet.

Lovavdelingen mener imidlertid at Kallmyr vil være inhabil til å behandle endringer og presiseringer i au pair-regelverket dersom det kan få betydning for den aktuelle saken eller for vurderingen av hans rolle i saken.

SVs Petter Eide ba forrige uke statsminister Erna Solberg (H) om å oppnevne en settestatsråd for Kallmyr i behandlingen av UDI-saker.

UDI mener at Kallmyrs au pair har arbeidet ulovlig hos justisministeren og brutt utlendingsloven. 10. mai måtte hun forlate landet etter at UDI ga henne forhåndsvarsel om utvisning.

UDIs begrunnelse er at au pairen bodde hos justisministerens familie i to måneder i fjor høst før hun fikk fornyet sin au pair-tillatelse hos politiet.

Justisministeren har avvist at au pairen arbeidet for familien i disse to høstmånedene, og sagt at hun bare oppholdt seg i Kallmyr-familiens hjem som gjest.

Les også

  1. Au pair-saken: Kallmyr inhabil til å behandle au pair-regelverket, men ikke inhabil overfor UDI

  2. SV krever settestatsråd for justisminister Jøran Kallmyr i UDI-saker

Les mer om

  1. Jøran Kallmyr
  2. Au pair