Norge

20 personer i slagsmål på asylmottak i Stavanger

Politiet i Stavanger rykket natt til tirsdag ut med tre patruljer etter et masseslagsmål på Forus Akuttinnkvartering. En mann er pågrepet.

20 personer barket sammen i slagsmål på Forus akuttmottak i Stavanger, som har plass til inntil 1.000 asylsøkere. Bygningen ble tidligere benyttet som kontorer for Telenor og oljeselskapet BP. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

  • NTB

– Bakgrunnen skal ha vært forstyrrelse av natteroen, sier operasjonsleder i politiet, Tor Helge Stavik til Stavanger Aftenblad.

Vekterne klarte ikke å håndtere situasjonen og tilkalte derfor politiet som kom til stedet. Da de kom fram var det amper stemning, men slåssingen var avtatt.

– Han som var mest aktiv i slåsskampen, ble pågrepet. Han blir anmeldt for ordensforstyrrelse, og utlendingsseksjonen vil se om han er en mulig kandidat for utreise. Vi skal ikke ha bråk der, sier Stavik.

Politiet meldte om hendelsen klokken 1.44

I januar ble 10 personer pågrepet etter masseslagsmål på det samme mottaket. Etter dette ble flere asylsøkere bleflyttet til andre mottak i landet.

Asylsøkere med barn nektet å forlate bussen ved nytt mottakPolitiet etterforsker mulig overgrep mot barn på asylmottak

Les mer om

  1. Stavanger
  2. Asylmottak
  3. Flyktninger