Norge

Storberget: – Norge våkner til nasjonal katastrofe

Norge våkner lørdag opp til en tragedie av ufattelig omfang. Det er en nasjonal katastrofe, sier justisminister Knut Storberget (Ap).

Storberget og Stoltenberg under gårsdagens pressekonferanse. FOTO: SCANPIX

Tydelig preget over nyheten om at minst 80 unge deltakere på AUFs sommerleir ble ofre for et meningsløst angrep, lover justisministeren at ingenting skal stå i veien for at saken skal oppklares i sin fulle grusomhet.

– Det er ufattelig, avskyelige handlinger vi står overfor. Vi opplever det som et angrep på demokratiet. Dette var flotte aktivister som var på leir for skape en bedre verden, sier Storberget til NTB.

Nå begynner politiets vanskelige arbeid med å sikre bevis og sørge for riktig identifisering, understreker justisministeren. Til de pårørende sier han arbeidet vil bli gjennomført så raskt som mulig, men advarer at det vil ta noe tid.

Samtidig minner Storberget også folk om at ingen skal behøve å gå alene med tanker og følelser. Alle norske kommuner har tilbud som skal ivareta personer i krise.

– Det er viktig at de som føler behov for hjelp, tar kontakt med sin lokale legevakt, som vil kunne gi et riktig tilbud, sier statsråden

Les også

  1. Holder jernring rundt gården til den antatte gjerningsmannen