Norge

Person funnet død i vannet: - Alt tyder på at det er den savnede 16-åringen

Politi og frivillige har siden klokka 4 natt til mandag lett etter en 16 år gammel gutt som er meldt savnet ved Moi.

Det ble ved 10.15-tiden funnet en gjenstand i vannet i leteområdet. Politiet sier at dette var en mobiltelefon, men det er ikke bekreftet at den tilhører den savnede 16-åringen.
  • Andreas Askildsen
    Journalist
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Letemannskaper fant i 10.30-tiden en død person i Lundevatnet ved Moi.

– Alt tyder på at det er den savnede 16-åringen som er funnet, sier lensmann i Lund, Svein Arild Bringedal, til Aftenbladet.no.

– Han ble funnet av letemannskaper i båt i Lundevatnet, sier Bringedal.

Lensmannen bekrefter at det ved 10.15-tiden ble oppdaget mobiltelefon i skråningen ned mot vannet.

– Det var en viktig ledetråd i letingen, sier Bringedal.

Klokken 12.15 bekreftet politiet at personen er tatt opp av vannet. Identiteten er foreløpig ikke endelig bekreftet.

Telefonen er hentet opp av politiet, men politiet kan ikke bekrefte om telefonen tilhører den savnede 16-åringen. Funnestedet ligger like overfor rasteplassen der gutten ble sett lørdag kveld.

Ved 10.30 tiden startet hjelpemannskapene fra de frivillige organisasjonene å pakke sammen utstyr og trekke seg bort fra stedet. Også journalister og fotografer ble da bedt om å forlate stedet. Politiet jobber på stedet.

Frivillige deltar i letingen etter den savnede 16-åringen.

Sist sett lørdag

Gutten ble meldt savnet av familien ved 23-tiden søndag kveld. Da hadde han ikke kommet hjem etter å ha vært ute på lørdag kveld.

Ifølge opplysninger fra politiet er 16-åringen 186 cm høy, han er slank og har mørk blondt, kort hår. Sist han ble sett var han iført en grå genser med sorte bokstaver, blå dongeribukse og sorte tresko.

– 16-åringen ble sist sett av noen venner på rasteplassen ved E39 på fylkesgrensen mellom Rogaland og Vest-Agder like etter midnatt natt til søndag. Der skal han ha vært sammen med noen venner. Disse dro i et annet ærend, og da de kom tilbake for å hente 16-åringen var han borte, sa operasjonsleder Karstein Tendenes i Sør-Vest politidistrikt til NRK Rogaland.

Ble satt av på rasteplassen fordi han var dårlig

Adrian Emil Bru, som var passasjer i samme bil som den forsvunnede 16-åringen ble også satt av på en rasteplass lenger bort. Begge ble satt av fordi de ble dårlige, ifølge Bru. Dette skriver Stavanger Aftenblad.

Bru haiket hjem, og antok at kamareaten hadde gjort det samme.

Videre benekter Bru at sjåføren kom tilbake for å plukke dem opp, slik politiet opplyser.

Operasjonsleder Henning Andersen i Sør-Vest politidistrikt (SVPD) Stavanger ønsker ikke å kommentere dette momentet ytterligere nå, han henviser til at kartleggingen av hva som har skjedd fortsatt ikke er ferdig.

Leter langs vei og vatn

Søket foregår langs veien og vannet Lundevatnet fra fylkesgrensen til Moi. Frivillige fra Norske Redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors, til sammen 16 personer, deltar i letingen sammen med politiet.

– Da savnetmeldingen kom, sendte vi umiddelbart ut en patrulje. Søket kom i gang i 4-tiden natt til mandag, sier operasjonsleder Henning Andersen til Aftenbladet mandag morgen.

Klokka 7.30 mandag er politiet opptatt med å foreta avhør av familie, venner og vitner for å kartlegge 16-åringens bevegelser. Samtidig er letemannskapene i ferd med å skiftes og oppbemannes.

Store mannskaper deltar i leteaksjonen ved Moi.

– Ingen spor

– Foreløpig har vi ingen spor etter 16-åringen, sier Andersen.

Han kan foreløpig ikke si noe mer om omstendighetene rundt verken forsvinningen eller årsaken til at 16-åringen ikke ble meldt savnet før sent søndag kveld.

Klokka 08.50 sier innsatsleder Ingeborg Årbrekk i Sør-Vest politistrikt (SVPD) Stavanger at letemannskapene fortsatt ikke har funnet noen spor etter 16-åringen.

– Parkeringslommen der gutten sist ble sett ligger rett ved Lundevatnet, men er adskilt med høye autovern, sier Årbrekk, som leder leteaksjonen.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Forsvinninger
  3. Rogaland
  4. Sør-Vest politidistrikt
  5. Røde Kors