Turistbuss med 38 om bord veltet i Lofoten. Flere sendt til sykehus.

Busselskapet er fra Litauen og turistene om bord er fra Italia. Kommunen har satt krisestab.

En buss med 38 personer har sklidd av veien og veltet på Voie på Vestvågøy i Lofoten. Politiet meldte klokken 10.20 at flere var fastklemt.

Alle personene i bussen er fraktet til sykehus eller til kommunehuset i Leknes.

Det ble først meldt at seks personer var sendt til sykehus.

13.30 skrev Nordlandssykehuset at det totalt er kommet til sammen 14 pasienter til sykehuset. Skadestatus er ulik, ingen er kritisk eller livstruende skadet.

– Det er snakk om en utenlands buss, sier Bernt Windstad til Lofotposten. Han eier og driver busselskapet Lofoten Tours. En av deres sjåfører var først på ulykkesstedet lørdag.

Politiet i Nordland opplyser at busselskapet er fra Litauen og at turfølget er fra Italia. Politiet har nå startet etterforskning.

– Ikke autovern

Bussen veltet på fylkesvei 7716, som går mellom Valberget og Utakleiv i Vestvågøy kommune. Veien leder frem til den populære turistattraksjonen Hauklandstranda.

En person i området beskriver ulykkesstedet som en vei med krapp sving. Veien er smal og det er mye sørpe på stedet. Grøften der bussen har veltet, beskrives som ikke spesielt dyp. Det er ikke autovern ved siden, sier vedkommende.

Aftenposten har ikke lykkes å komme i kontakt med politiet i Nordland.

Redningshelikopter på vei

Det ble tidligere meldt at redningshelikopter fra både Bodø og Tromsø var på vei. Helikopteret fra Tromsø ble imidlertid kalt tilbake, ifølge VG.

Til Lofotposten sier politiet at det er snakk om en charterbuss på vei mot Hauklandstranda.

– Det er 36 eldre turister om bord i bussen, i tillegg til sjåfør og turguide.

Til VG sier overbrannmester Terje Øverdal at alt av mannskap på Leknes er sendt ut for å bistå. Han sier det er vanskelige kjøreforhold på stedet.

Krisestab

Vestvågøy kommune har åpnet rådhusets kantine for å ta vare på de involverte, sier ordfører Anne Sand (Sp) til Aftenposten.

Psykososialt kriseteam er kalt inn og det er satt krisestab.

Saken oppdateres.