Flere trafikkulykker på Østlandet – mesteparten av busstrafikken i Oslo-området ble stanset

Det kraftige snøværet mandag ettermiddag har ført til ulykker og store trafikale utfordringer. Kollektivtilbudet i Oslo-området har vært hardt rammet.

Denne bussen ble stående på tvers av Schweigaards gate i Oslo mandag ettermiddag.

Det var mandag ettermiddag kraftig snøvær og krevende kjøreforhold på deler av Østlandet.

– Skal man inn eller ut fra Oslo i ettermiddag, anbefaler jeg om mulig å la bilen stå, sier trafikkoperatør Barbro Venhagen i Statens vegvesen til Aftenposten rundt klokken 16.30.

Det var i 16.40-tiden svært lange køer på de fleste av hovedveiene ut av Oslo, viser Statens vegvesens sanntidskart.

Å kjøre strekningen fra Ryen til Klemetsrud tok 75 minutter – mot normalt 5.

Mange ulykker

– Hendelsene som skaper mest kø er vogntog som får stans langs veien, både langs E6 og E18, sier Venhagen.

– Også har vi hatt en del påkjørsler, ikke de store ulykkene, men det blir fort en del trafikale utfordringer, fortsetter hun.

Ifølge Statens vegvesen har de mest kritiske områdene mandag ettermiddag vært Djupdalen nordover mellom Tangerud og Skedsmo, Skulleruddumpa retning Moss og Asker og Holmen.

Mandag ettermiddag var det lange køer på sørgående E6 ut fra Oslo på grunn av vogntog som stod fast i Skulleruddumpa.

Det har mandag ettermiddag vært en rekke trafikkulykker:

 • I Skotterud i Eidskog ble det klokken 18.45 meldt om en trafikkulykke uten personskader mellom en lastebil og en bergingsbil. Innlandet politidistrikt melder at det er svært glatt på stedet og at trafikken står. Klokken 20.15 melder politiet at det er svært glatt på Riksvei 2 og at flere biler har kjørt inn i hverandre, men at det ikke er noen personskader.
 • I Son i Vestby er tre personer lettere skadet og kjørt til Kalnes sykehus etter en trafikkulykke mellom to personbiler. Litt før klokken 19 skriver Øst politidistrikt at politiet dirigerer trafikk på stedet og at ett kjørefelt er åpent.
 • To biler var involvert i en trafikkulykke i Sørkedalsveien ved Bogstad, meldte Oslo-politiet klokken 17.50. Det er materielle skader på begge bilene, men tilsynelatende ingen personskader.
 • På Sveinsundveien i Halden ble det i 16.30-tiden meldt om at to personbiler hadde kollidert. En person var fastklemt, skrev Øst politidistrikt.
 • På Kråkstadveien i Ski ble det i 16.30-tiden meldt om en trafikkulykke med to biler involvert. I 17.30-tiden skrev Øst politidistrikt at en person var sendt til sykehus.
 • På Frogner i Lillestrøm var det en trafikkulykke mellom to biler. Øst politidistrikt meldte om personskade.
 • På E6 i Kolomoen ved Stange hadde en bil kjørt av veien. Det var ingen personskade, kun materielle skader, meldte Innlandet politidistrikt klokken 15.30.
 • På E16 Norsenga i Kongsvinger Innlandet var tre biler involvert i et trafikkuhell. Vegtrafikksentralen øst meldte om kø i området i 15.30-tiden.
 • I Ridabu utenfor Hamar var det en frontkollisjon som medførte store materielle skader. To personer var involvert i ulykken. En dem ble sendt til sykehuset for sjekk, skrev Innlandet politidistrikt i 15.30-tiden.
 • I Vestby havnet en bil på taket rundt klokken 15. Personen i bilen kom seg ut og meldte seg uskadet, ifølge Øst politidistrikt.
 • På RV153 ved Holstad var fire biler involvert i et trafikkuhell i 15-tiden. Det var ikke meldt om personskade, ifølge Øst politidistrikt.
 • På FV33 ved Nordlia var det like etter klokken 14 en kjedekollisjon med tre biler involvert. Veien ble stengt og to personer ble kjørt til sykehus, meldte Innlandet politidistrikt.

Se flere bilder fra snøkaoset:

Busskaos i Oslo

Snøen har også ført til store problemer i kollektivtrafikken.

Rundt klokken 15.30 ble all busstrafikk i Oslo-området fra linje 20 til 79 midlertidig stanset.

Rundt klokken 19 melder Ruter at busstrafikken gradvis er igang igjen, men at forsinkelser må påregnes.

Reisende oppfordres til å følge med på ruter.no eller Ruter-appen for oppdateringer. Ruter gjør oppmerksom på at reisegarantien ikke er gjeldende ved forhold som dette.

Over hele byen måtte folk ta bena fatt for å komme seg hjem fra jobb. Flere steder var det også problemer med trikketrafikken, fordi bussene som sto fast sperret sporene.

Rundt Jernbanetorget i Oslo var det i 16.30-tiden fullt av busser merket med «ikke i trafikk».

Problemene var spredt over store deler av byen.

 • Trafikken sto en periode i begge retninger ved E6 Alnabru. Et vogntog sperret trafikken ved avkjøringen fra Alna nordover.
 • En buss på Grorudveien mellom Grorudseter og Grorud togstasjon sperret veien fra rundt klokken 16.30. Klokken 17.50 skrev Oslo-politiet at bussen har fått fart igjen og at veien er åpen for normal ferdsel.
 • En buss som sto på tvers i veien i området Galgeberg/Normannsgata skapte trafikale utfordringer i 16-tiden, meldte Oslo-politiet. Aftenposten har fått tilsendt bilder som viser lignende situasjoner flere andre steder i byen.
I Schweigaards gate i Oslo ble veien fullstendig sperret av busser.
 • I 15.20-tiden var sørgående E6 stengt ved Skulleruddumpa på grunn av tre vogntog som står fast, meldte Oslo-politiet. Klokken 15.47 meldte politiet at trafikken rullet sakte, men sikkert oppover fra Skulleruddumpa i ett av feltene.
 • I 15-tiden var det lang og saktegående kø på E16 mellom Skui og Sollihøgda da flere vogntog legger på kjettinger, meldte NRK Trafikk.
 • T-banens linje 1 snur har snudd ved Skogen på grunn av store snømengder på linjene.

Forsinkelser også for reisende med tog, fly og båt

I tillegg til de værmessige utfordringene som rammer trafikken på hjul, har også Bane Nor og Avinor meldt om forsinkelser denne mandagen.

 • Klokken 16.47 meldte Bane Nor om forsinkelser i togtrafikken rundt Oslo grunnet signalfeil. Dette ble varslet løst rundt en time senere.

Også flytrafikken er rammet av snøkaoset.

 • Klokken 16.40 meldte Avinor om flere forsinkelser på egne nettsider. Flere fly var opptil én time forsinket. Avinor ber reisende møte opp til avtalt tid og forholde seg til informasjonen som gis fra flyselskapet.

Værforholdene har også ført til at Color Lines fergeavganger på strekningene Hirtshals-Kristiansand og Larvik-Hirtshals er forsinket, skriver NRK.

Avgangen fra Larvik til Hirtshals skulle etter planen gått klokken 17 mandag, men er utsatt til midnatt, mens mandagens avgang fra Hirtshals til Kristiansand er utsatt til klokken 5 tirsdag morgen.