Norge

En person alvorlig skadet i eksplosjon i Øvre Eiker

Tre personer er skadd, hvorav en alvorlig, i en eksplosjon ved Skotselv i Øvre Eiker. Det er ikke fare for liv og helse på stedet nå.

Et større området ble sperret av etter eksplosjonen i Skotselv.
  • NTB
Nødetatene var på stedet natt til lørdag.

Klokken 12.40 lørdag ettermiddag er kriminalteknikere på vei for å gjøre undersøkelser på stedet. Ulykken har skjedd innendørs i forbindelse med bruk av fyrverkeri.

– Det vi har fått opplyst at har skjedd, er at noen har tatt krutt fra fyrverkeri over i noe annet, sier operasjonsleder Tore Grindem i Sørøst politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen har ingen nye opplysninger om skadestatus til de skadde.

Den ene skadde er sendt til Ullevål sykehus i Oslo og betegnes som alvorlig skadd. En annen er sendt til Drammen sykehus, men det er ikke kjent hvor alvorlig skadd personen er. En tredje person er lettere skadd og allerede utskrevet.

En av de skadde er i 20-årene, mens de to andre er i 30-årene. Førstnevnte er ifølge Drammens Tidende fra Drammen, og de to andre er hjemmehørende i Øvre Eiker.

Meldingen om saken kom klokka 1.11 natt til lørdag. Bombegruppa fra Oslo har klarert at det ikke er noe fare for liv og helse på stedet nå. De var framme ved 4.15-tida og dro hjem før klokken 7 lørdag morgen.