Norge

Politijakt endte med kollisjon

En 19-åring ble kjørt til sykehus etter at politiet med vilje kjørte inn i bilen hans for å stoppe ham på E6. Mannen er ifølge politiet uskadet.

Teknikere fra politiet jobber på stedet etter at en politibil kolliderte med bilen som ikke ville stoppe for kontroll. Dette skjedde ved Kløfta, sør for Gardermoen.
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Politiet meldte om hendelsen, som skjedde ved Kløfta i Akershus, klokken 3.46 natt til fredag. Politiet opplyser at de kjørte i 19-åringens bil for å hindre ham i å legge seg i motgående kjørefelt på E6.

Før dette hadde de fulgt etter bilen i minst ti minutter etter at føreren hadde stukket fra en politikontroll.

Startet i Hedmark

Ferden startet i Skarnes i Hedmark hvor bilen ble forsøkt stoppet i kontroll. Det ble blant annet forsøkt å stoppe den med spikermatte, uten at det hjalp. Fra Skarnes til Kløfta er det nesten 40 kilometer.

– Det var to gutter i bilen. Føreren var 19 og passasjeren var 17, opplyser jourhavende jurist Ivar Johansen i Øst politidistrikt til NTB.

Uskadet

Passasjeren kom uskadet fra hendelsen, mens føreren ble kjørt til Ullevål sykehus med det som først ble betegnet som kritiske skader. Rundt klokken 5 kunne politiet melde at han fremsto uskadet etter å ha blitt undersøkt på sykehuset.

Det var en patrulje fra Øst politidistrikt som kjørte inn i bilen etter at den hadde kommet over fra nabodistriktet. Spesialenheten er rutinemessig varslet.

Les mer om

  1. Trafikkulykker
  2. E6