Mette-Marit deltar ikke på planlagt besøk i Oslo

Kronprinsesse Mette-Marit kommer ikke til å delta på kronprinsparets planlagte besøk i Søndre Nordstrand i Oslo torsdag.

Kronprinsesse Mette-Marit vil ikke delta på kronprinsparets besøk i Søndre Nordstrand i Oslo torsdag. Her er hun fotografert på Mortensrud Festival i Oslo i september i år. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
  • og NTB

Sammen med kronprins Haakon skulle hun etter planen besøke Manglerud politistasjon og Bjørnholt videregående skole i bydelen. Onsdag kveld opplyste Kongehuset at kronprinsessen har fått konstatert en uvanlig variant av lungefibrose. Torsdag ble programmet endret slik at kronprinsen nå vil besøke bydelen alene.

– Selv om en slik diagnose i perioder vil legge begrensninger på livet mitt, er jeg glad for at sykdommen er oppdaget så tidlig. Mitt mål er fortsatt å arbeide og delta i offisielt program så mye som mulig, sa kronprinsessen onsdag.

Det er foreløpig ikke avklart om lungesykdommen er ledd i en mer omfattende autoimmun sykdomsprosess eller om det er andre årsaker som ligger til grunn for lungeforandringene, het det i pressemeldingen fra Kongehuset.

Torsdag morgen var det ikke kjent om Mette-Marit heller ikke vil delta på middagen kongeparet holder for stortingsrepresentantene på Slottet torsdag kveld.

Ifølge programmet på Kongehusets hjemmeside vil hun være til stede sammen med kongeparet, kronprins Haakon og prinsesse Astrid, fru Ferner.