Norge

Sushi-kongen Roger Joya dro inn 13,5 millioner i fjor: – Jeg kom til Norge med hull i skoene og uten en eneste krone

(Stavanger Aftenblad): Han kom til Norge fra Filippinene som en fattig 17-åring og jobbet seg opp til å bli en av verdens beste sushi-kokker. Nå gjør Roger Joya det «rått» også som forretningsmann.

Roger Joya er medeier i de aller fleste Sabi-restaurantene gjennom sitt selskap Roger Sushi. For bare noen måneder siden kjøpte han opp Sabi i Sandnes og Sabi på Kvadrat slik at han er eneeier av de to restaurantene. Foto: Fredrik Refvem

  • Kjell-Ivar Grøndal
  • Fredrik Refvem

– Jeg prøver å få til noe. Og det går ganske bra. Plattformen min for å lykkes består i å tenke langsiktig, være tålmodig, ha god økonomistyring, struktur og ikke minst ha gode folk rundt seg som kan kan stole på. Hvis man krydrer dette med mye flaks og litt teft, så kommer man langt, sier Roger Joya litt beskjedent til Aftenbladet.

Vi sitter i restauranten hans i Sandnes. I et av de rommene hvor man sitter litt adskilt fra de andre gjestene. Før var han «bare» medeier i Sabi Sushi i Sandnes, men for noen måneder kjøpte han seg opp til å eie den ene og alene. Det samme gjorde han med Sabi Sushi på Kvadrat. I tillegg er han medeier sammen med fire andre partnere i de aller fleste av de 20 Sabi-restaurantene som finnes gjennom selskapet S.S.M Holding AS hvor Joyas personlige selskap Roger Sushi AS eier 20 prosent av aksjene.

Les hele saken med abonnement