Norge

Væpnet aksjon i Bergen – mann pågrepet på Østlandet

Politiet gjennomførte onsdag kveld en væpnet aksjon ved Fana Folkehøgskole i Bergen. En mann er pågrepet på Østlandet i forbindelse med saken, opplyser politiet

 • NTB

Aksjonen ble satt i gang etter at politiet fikk melding om at en mann var på vei mot skolen med våpen. Mannen har vært tilknyttet skolen, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding, men ønsker ikke å gå inn på hva slags relasjon det er snakk om.

Mannen ble identifisert av politiet og pågrepet i hjemmet sitt på Østlandet, skriver Bergens Tidende. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Politiet sier de har kontroll på situasjonen og at ingen er skadd. Det er ikke funnet noe våpen, bekrefter operasjonsleder Morten Rebnord overfor avisen onsdag kveld.

– Saken er under etterforskning, og flere personer skal avhøres. Vi kan dessverre ikke si mer av hensyn til etterforskningen, sier Rebnord.

Rektor Tore Haltli sier til Bergensavisen at det ikke ble rettet noen trussel til skolen.

– Vi fikk vite det fra politiet, som anså trusselen som såpass troverdig at de valgte å sjekke den ut. Det setter vi pris på, sier Haltli. Han sier politiet holdt vakt ved skolen mens situasjonen var uavklart.

– Elevene ble holdt inne i en halvtimes tid. Det ble ganske raskt avklart at det ikke var noe hold i trusselen, sier Haltli. Politiet har tilbudt oppfølging av elevene, men rektoren tror ikke det vil bli behov for det.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Væpnet person pågrepet ved skole i Trondheim

 2. NORGE

  Elev pågrepet etter spøk om skoleskyting på Osterøy

 3. NORGE

  Væpnet politiaksjon på skole i Askim etter trussel om skoleskyting

 4. NORGE

  Politiet fryktet fjerndetonering i fly. Fant ingen bombe.

 5. NORGE

  – Både elever og foreldre som kjenner tenåringene, er sterkt preget

 6. NORGE

  Ettersøkt 51-åring skutt i beinet under pågripelse