Norge

Beruset mann siktet for mordbrann etter å ha tent på egen hytte

En mann i 50-årene er siktet etter mordbrannparagrafen etter at han i beruset tilstand satte fyr på sin egen hytte i Bugøyfjord i Finnmark.

 • NTB

Politiet fikk melding om brannen klokken 05.35 onsdag morgen, og alle nødetater pluss redningshelikopter ble sendt til stedet. Hytta var overtent da nødetatene kom fram.

Alle personene i hytta, som var familiemedlemmer, klarte å ta seg ut av hytta på egen hånd og ble sendt til sykehus for legeoppfølging. Personene skal ha hatt brann- og røykskader.

Fire personer

Ifølge Finnmarkssykehuset ble fire personer er brakt til Kirkenes sykehus. Alle er lettere skadd, men stabile, skriver iFinnmark.

Mannen i 50-årene ble funnet utenfor hytta, ved en snøscooter nede ved veien.

– Politiet er i gang med taktisk og teknisk etterforskning og har foreløpig siktet mannen etter den såkalte mordbrannparagrafen i straffeloven for å ha forårsaket brann, som lett kunne medført tap av menneskeliv, opplyser politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør i Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Avhør

Politiet har startet avhør av de involverte og vil vurdere hvorvidt mannen skal framstilles for varetektsfengsling. Han er fortsatt innlagt på sykehus.

-Vi er tidlig i etterforskningen og ønsker ikke å gå i detaljer rundt hva som kan ha vært foranledningen til hendelsen, sier politiadvokaten.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Finnmark
 2. Hytte
 3. Brann
 4. Politiet

Relevante artikler

 1. NORGE

  Aftenbladet: Mann ble skutt i magen av politiet

 2. NORGE

  Mann i 40-årene erkjenner dobbeltdrap i Stavanger. Ringte selv til politiet.

 3. OSLOBY

  To nye personer siktet etter bunkerfesten i Oslo

 4. NORGE

  Mor siktet for å ha drept sine to barn i Lørenskog

 5. NORGE

  Biljakten i Stavanger: De tre siktede blir løslatt

 6. NORGE

  Drapssiktet mor er for syk til å bli avhørt – skal vurderes av sakkyndige