Norge

Beruset mann siktet for mordbrann etter å ha tent på egen hytte

En mann i 50-årene er siktet etter mordbrannparagrafen etter at han i beruset tilstand satte fyr på sin egen hytte i Bugøyfjord i Finnmark.

  • NTB

Politiet fikk melding om brannen klokken 05.35 onsdag morgen, og alle nødetater pluss redningshelikopter ble sendt til stedet. Hytta var overtent da nødetatene kom fram.

Alle personene i hytta, som var familiemedlemmer, klarte å ta seg ut av hytta på egen hånd og ble sendt til sykehus for legeoppfølging. Personene skal ha hatt brann- og røykskader.

Fire personer

Ifølge Finnmarkssykehuset ble fire personer er brakt til Kirkenes sykehus. Alle er lettere skadd, men stabile, skriver iFinnmark.

Mannen i 50-årene ble funnet utenfor hytta, ved en snøscooter nede ved veien.

– Politiet er i gang med taktisk og teknisk etterforskning og har foreløpig siktet mannen etter den såkalte mordbrannparagrafen i straffeloven for å ha forårsaket brann, som lett kunne medført tap av menneskeliv, opplyser politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør i Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Avhør

Politiet har startet avhør av de involverte og vil vurdere hvorvidt mannen skal framstilles for varetektsfengsling. Han er fortsatt innlagt på sykehus.

-Vi er tidlig i etterforskningen og ønsker ikke å gå i detaljer rundt hva som kan ha vært foranledningen til hendelsen, sier politiadvokaten.

Les mer om

  1. Finnmark
  2. Hytte
  3. Brann
  4. Politiet