Norge

Hobbyfotograf på tiltalebenken

ÅLESUND (Aftenposten.no): En 44-åring fra Ålesund risikerer tre års fengsel for å ha tatt bilder av jenter i seksualiserte posisjoner. 14 av jentene er innkalt som vitne.

 • Einar Welle

Rettssaken starter i Sunnmøre tingrett i dag, og tiltalen omfatter fotografering av totalt 37 jenter mellom 15–18 år — alle fra Ålesundsområdet.

Mannen skal ha kommet i kontakt med jentene blant annet gjennom Facebook.

— De 14 jentene som skal vitne, er litt tilfeldig plukket ut. Vi har billeddokumentasjon på samtlige, og historiene til jentene er veldig like, forteller politiadvokat Inger Myklebust Ferstad i Sunnmøre politidistrikt.

Bekymringsmelding

Saken ble rullet opp i februar i fjor etter at politiet fikk en bekymringsmelding fra barnevernet. Meldingen gikk ut på at en mindreårig jente skulle ha blitt utsatt for seksuelle overgrep i forbindelse med fotografering.

Politiet fryktet at saken kunne ha et større omfang, og fikk dette bekreftet da de gikk ut og etterlyste jenter som hadde vært i kontakt med mannen. Rundt 90 jenter og vitner meldte seg.

Etter at politiet gikk gjennom et stort materiale - og gjennomførte avhør med jentene - ble det tatt ut en tiltale som omfatter 37 jenter.

44-åringen skal på hobbybasis ha drevet med modellfotografering i tre-fire år da han ble pågrepet. I tillegg til selve fotograferingen, er han også tiltalt for å ha utført seksuelle handlinger og uanstendig adferd mot flere av jentene.

Tiltalt for familievold

Tiltalen omfatter imidlertid ikke bare fotograferingen. 44-åringen står også tillatt i samme sak for å ha mishandlet og truet både samboeren og sønnen over flere år. Strafferammen for disse forholdene er fire år.

— Når det gjelder fotograferingen, vedgår han å ha tatt bildene. Men han erkjenner ikke straffskyld for noen av forholdene i tiltalen, opplyser mannens forsvarer, advokat Sol Elden.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  - Den dummeste loven som noen gang er skrevet

 2. NORGE

  18-åring omkom i MC-ulykke på Romerike

 3. NORGE

  Mann kritisk skadet etter knivstikkingen på Oslo S mandag

 4. NORGE

  Politiet anker frifinnelsen av Stella Mwangi

 5. NORGE

  De er psykisk ustabile og skader seg selv. Hjelpen er å bli låst inne på en glattcelle.

 6. NORGE

  NRK: Schumann risikerer ny forvaringsdom