Lekene du styrer med mobilen

Selv om du er godt voksen er det helt greit at du ønsker deg disse dingsene til jul.

FS00057345.jpg

Mange av oss har varme minner om fjernstyrte leker vi hadde som barn. Eller kanskje du aldri fikk den fjernstyrte bilen du alltid ønsket deg? Om du fikk en fjernstyrt bil med ledning den ene julen forstår du hva vi mener.

Nå er du voksen, og kan unne deg en fjernstyrt leke når du vil. Men underholdningsverdien av å ragge rundt i stua med en fjernstyrt bil forsvinner raskt. Heldigvis finnes det fjernstyrte leker som er langt mer avanserte, og som har mye større potensial.

Vi snakker selvsagt om smarttelefonkontrollerte leker. Her er noen av de stiligste vi har kommet over:.

LES OGSÅ:Her er mobilene du kjøper i julegave i år (hos Mobili.no)

GRIFFIN HELO TC

FS00057346.jpg

Billige, fjernstyrte helikoptre kom for alvor for noen år siden. Disse flyr du innendørs, og i motsetning til de store og dyre motpartene tåler de en smell. Går helikoptrene i veggen eller gardinene blir de ikke nødvendigvis ødelagte, og eventuelle reparasjoner koster deg i alle fall ikke en formue.Griffin Helo TC er et slikt, som styres med en smarttelefon. Kontrollene er på skjermen, og du vipper telefonen din for å fly frem og tilbake. Du kobler en fjernkontroll til telefonen din via lydutgangen. Det er altså ikke snakk om et Wi-Fi— eller Bluetooth-basert system.

Du kan programmere flyruter, og dermed i teorien få helikopteret til å fly rundt i huset på egen hånd.

Griffin Helo TC fungerer med både iOS-enheter og Android-enheter. Eplehuset har dette for salg her i Norge, hvor det koster 500 kroner. I tillegg er vi blitt fortalt at også Telekiosken skal selg det, til en pris av 599 kroner.

Alternativt kan du kjøpe det rett fra Griffin, som tar 58 dollar (326 kroner) inkludert frakt. Men da kommer toll og MVA i tillegg.

LES OGSÅ:Dette er den sikreste julegaven i år (hos Mobili.no).

DESKPETS TANKBOT

FS00057348.jpg

Tankbot er et lite fjernstyrt beltekjøretøy som styres med smarttelefonen din. Den lades rett fra PC-en, via en integrert USB-kontakt.I esken følger det med en fjernkontroll du fester til telefonen eller nettbrettet ditt, og som Griffin Helo TC kobles den til lydutgangen på enheten.Når du har lastet ned appen til telefonen, kan du naturlig nok kjøre rundt på stuegulvet eller kjøkkenbenken. Siden den har belter kan du enklere forsere hindringer.

Det som er stilig er at den også kan kjøre rundt på egen hånd, og unngå hindringer. Enkelte utgaver av den lille roboten har også såkalt «Battle Mode», som lar deg utkjempe slag mot andre Tankbot-eiere.

Vi har ikke funnet denne i norske nettbutikker, men vi har funnet den til rundt 200 kroner påAmazon.

PARROT AR.DRONE 2.0

FS00057343.jpg

Om du vil ha en mer avansert leke anbefaler vi at du tar en titt på Parrot AR.Drone. Dette er en en "UFO" med fire rotorblader, som gjør at den er svært stabil. Den kontrolleres via Wi-Fi, og kan brukes med iOS— og Android-enheter.Det som gjør den spesielt morsom er at den har innebygget HD-kamera. Når du flyr ser du verden fra AR.Drones perspektiv. Den er rimelig kjapp, og kan fly fem meter i sekundet.

Den har også et nedovervendt kamera, og har en innebygget høydemåler. Det finnes en rekke spill du kan spille med AR.Drone. Denne flyr du lett utendørs om du vil, og du kan lagre videoer og bilder fra den.

AR.Drone 2.0 koster imidlertid en del. Billigst er den hosApple Store, hvor den koster 2300 kroner.

Vi lekte litt med første generasjon AR.Drone, noe du kan lese mer omher hos Mobili.no.

BIGTRAK XTR

FS00057344.jpg

Om du er den jordnære typen kan Bigtrak XTR være leken for deg. Dette er en stridsvogn med seks hjul som kan programmeres til å utføre forskjellige oppdrag, og bygges ut med tilbehør som kamera og missilrampe. Dette gjøres via tilkoblingsportene, som du finner to av.Det som gjør den kjekk er at den kan styres med iPhone, iPad og Android-enheter. Du kan også styre den fra PC-en din.

Men ikke sett opp denne på ønskelisten til jul, for den kommer ikke i salg før til neste år. Prisen hos bigtrakxtr ligger an til å bli 70 pund, eller knapt 650 kroner.

WISPI INTRUDER

FS00057350.jpg

Er du ute etter en racerbil kan du sette deg i førersetet på?Wi-Spi Intruderhar kamera i grillen, og styres via Wi-Fi med iOS eller Android. Når det er sagt, så er dette et slikt produkt vi kommer over, men som ikke ser ut til å være spesielt enkelt å få tak i.Vi har funnet det i amerikanske nettbutikker som enten tar en hel del for å sende det til Norge, eller som ikke sender ut av USA i det hele tatt.

Alternativt har vi funnet en fjernstyrt Wi-Fi-bil på Amazon, som koster 75 pund (680 kroner) pluss frakt påAmazon.co.uk. Husk at også her tilkommer norske importavgifter.

Tanken er uansett at du kan bygge en racerbane på stuegulvet, og kjøre den fra førerplass.

LES OGSÅ:Mobildingser til en billig penge (hos Mobili.no)

SILVERLIT BLUETOOTH RC FERRARI

FS00057347.jpg

Silverlit har laget en liten Ferrari som styres via Bluetooth. Denne kan suse avgårde i 15 km/t, og styres via spaker på skjermen, eller ved å vippe på telefonen.Den fungerer med iPhone, iPad og Android-enheter med Bluetooth 3.0+EDR. Har dere flere biler ligger det an til å bli et aldri så lite gateløp.

Men lite blir det, for rekkevidden til Bluetooth er bare 10 meter. Det vil si at du må lage en liten bane, eller springe etter bilen. Bilen drives av AA-batterier, og kan kjøre i en halvtime.

Vi har funnet bilen til 585 kroner hosPS.noogElefun.no.

LES OGSÅ:Bluetooth-armbåndet som sladrer hvis mobilen blir borte (hos Mobili.no).

CARSON WIRC

FS00057349.jpg

Om du vil ha en mer avansert løsning kan du ta en titt på Carsons WiRC-enhet. Dette er enkelt forklart en modul som erstatter radiomottakeren i en fjernstyrt bil med en Wi-Fi-modul. Dette gjør at du kan bygge om en fjernstyrt bil slik at du kan styre den med telefonen din.I tillegg kommer den med et kamera, slik at du kan se hva som foregår fremfor bilen mens du kjører. Det er jaggu ikke dumt, spør du oss.

WiRC fungerer med Tamiya DMD/MFC-enheter. Og vi skal ikke engang late som om vi vet hva det innebærer. Men vi forstår såpass at det er typen radiomottakerenhet som brukes i noen fjernstyrte biler.

WiRC fungerer med både iOS og Android. Vi har funnet den hosMidhobby.dk, til 1054 norske kroner.

Vet du om andre fjernstyrte leker til smarttelefon? Fortell oss om dem i kommentarfeltet under!

LES OGSÅ:Dette kan du vinne i Mobilis julekalender i år (hos Mobili.no).