Norge

TV 2: Advokatfirma varsler massesøksmål på 90 millioner etter Viking Sky-hendelsen

Et amerikansk advokatfirma krever 90 millioner kroner i erstatning for alle skader som ble påført under Viking Sky-hendelsen i mars.

Cruiseskipet Viking Sky fikk store problemer over Hustadvika i Møre og Romsdal lørdag 23. mars. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

 • NTB

Advokatfirmaet Lipcon, Margulies, Alinsa & Winkleman mener cruiseskipet tok for stor risiko da det seilte inn i det som var et varslet uvær på vestlandskysten lørdag 23. mars, skriver TV 2.

Firmaet krever erstatning for økonomiske tap, samt erstatning for tort og svie. De har bedt om ti millioner dollar, rundt 90 millioner norske kroner, fordelt til alle som var om bord på skipet. Det uttaler advokat Michael Winkleman til Fox Business onsdag.

– Det er absolutt deres (Viking Sky) sin feil. Jeg håper inderlig ikke de gjorde det med vilje, men de lekte med passasjerenes liv, hevder Winkelman.

– Alt gikk som det skulle

Han representerer passasjerene som var om bord på cruiseskipet. Hadde skipet fulgt Hurtigrutens vurdering samme dag, kunne krisen vært unngått, mener Winkleman. På grunn av uværet denne lørdagen hadde Hurtigruten allerede innstilt sine avganger forbi Hustadvika, både sørgående og nordgående avganger.

En av de to losene som var om bord i Viking Sky, Inge Lockert, har reagert på spekulasjonene som kommer rundt motorhavariet.

– Noen har sagt at skipet ikke skulle gått over. Men dette er et fartøy som er over to hundre meter langt og ti meter bredere enn hurtigruten. Vi gikk gjennom seilasen med besetningen på forhånd og alt gikk helt som det skulle – inntil vi var fri for motor. Det er da problemene oppstår, sa statslosen til Vesterålen Online i slutten av mars.

27 til sykehus

Det var i 14-tiden lørdag 23. mars at cruiseskipet sendte ut en mayday-melding på Hustadvika i Fræna kommune i Møre og Romsdal om motorstans.

Årsaken var høye bølger rundt skipet og vind opp mot liten storm i området. Ifølge driftsansvarlig i Møre og Trøndelag Losoldermannskap var Viking Sky 100 meter fra å grunnstøte på Hustadvika.

Totalt ble 27 personer behandlet på sykehus etter hendelsen.

 1. Les også

  Viking Sky-passasjerer får pengene tilbake – og tilbud om nytt cruise

 2. Les også

  Loggene viser at seks cruiseskip fikk motorstopp eller drev langs norskekysten

 3. Les også

  Viking Sky-blackout’en: Lavt oljetrykk var årsaken

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Cruiseskip
 2. Ekstremvær

Relevante artikler

 1. NORGE

  Viking Sky dro ut i dårlig vær. Hurtigruten ble liggende ved kai.

 2. NORGE

  Viking Sky seiler for egen maskin til Kristiansund

 3. NORGE

  Cruiseskip har sendt ut nødmelding – 1300 personer evakueres

 4. NORGE

  Passasjerer filmet det dramatiske døgnet på Viking Sky

 5. NORGE

  Mannskapet måtte kappe ankerkjettingen for å få Viking Sky løs

 6. NORGE

  Tung sjø ga så store bevegelser at tankene mistet tilførsel på olje. Da forsvant all motorkraft og dramaet begynte.