Norge

Ny ambulansejet har landet i Norge

Første nye ambulansejet av sitt slag har ankommet Norge. Flyet kommer rett fra fabrikk i USA og skal styrke beredskapen i den norske luftambulansetjenesten.

Den nye jeten er den første C680A Latitude som er innredet som ambulansefly.
  • NTB

– Dette er et fantastisk fly som med sin fart, rekkevidde og kapasitet raskt kan bringe opp til fire behandlere og mye medisinskteknisk utstyr til alle kanter av landet, inkludert Svalbard, sier Marius Hansen, daglig leder i Babcock Scandinavian AirAmbulance, i en pressemelding.

Det nye jetflyet, en C680A Latitude, landet på Gardermoen onsdag. Den skal styrke beredskapen i den norske luftambulansetjenesten fra 1. juli i år.

Ambulansejeten fikk sin dåp av brannmannskapene på Gardermoen da landet i Norge.

– Det er gledelig at det første nye flyet til luftambulansetjenesten nå har kommet til Norge, sier administrerende direktør Øyvind Juell i Luftambulansetjenesten HF.

Flyet har en besetning på minimum to piloter og en flysykepleier, har to båreplasser og fire sitteplasser. Det skal drives og opereres av Babcock Scandinavian AirAmbulance på vegne av Luftambulansetjenesten HF og de fire regionale helseforetakene som eier tjenesten.

Ved siden av jeten skal Babcock Scandinavian AirAmbulance også drifte og operere ti nye Beech 250 propellfly. Disse flyene er en oppgradert versjon av flyene som brukes i tjenesten i dag, og det første av disse flyene er ventet til Norge i slutten av uken.

Les mer om

  1. Babcock
  2. Beredskap