Kolliderte med flere biler på E39

Flere biler har kollidert etter at en bil kjørte feil i sørgående felt på E39. Fire personer er sendt til legevakten for sjekk.

En bil kjørte i motgående retning på E39 i høy fart, noe som førte til flere kollisjoner.

— En grå varebil har kjørt i feil kjørbane helt fra Kvadrat før bilen trolig sneiet to eller tre biler ved Tronsholen. 100 meter senere frontkolliderte mannen med en annen bil - i den bilen satt to eller tre unge kvinner, sier øyenvitne Ingvar Frahm Jensen til Aftenbladet.

Han kom kjørende i bilen bak og var den som fikk ulykkessjåføren ut av bilen.

- Han satt fast. Selve frontkollisjonen skjedde så fort. Plutselig smalt det, forteller Frahm Jensen.

Ifølge innsatsleder Trond Lunde i politiet frontkolliderte den grå varebilen med en bil hvor det satt tre kvinner. Før det hadde varebilen sneiet borti to andre biler. Han opplyser videre at sjåføren av den grå varebilen er sendt til Stavanger universitetssjukehus under politivakthold. Tilsammen skal fire biler ha blitt skadet utenom mistenktes bil.

Mistet forhjulet

Den grå varebilen mistet ett av framhjulene i det første sammenstøtet og har derfor trolig mistet noe av farten før den frontkolliderte med den siste bilen.

Fire personer er sendt til legevakten for sjekk.

- Ifølge vitner har bilen holdt veldig høy fart. Bilen har kjørt videre etter flere kollisjoner, men ble stanset like nord for Stokkelandsvatet av en politipatrulje, opplyser operasjonsleder Kjetil Føyen ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

Kl. 19.10 ble E39 midlertidig sperret i begge retninger ved avkjørselen til Austrått og Bogafjell. Redningsarbeid pågår. Klokken 20.00 var veien ryddet og åpen igjen for trafikk i begge retninger.

- Som i en actionfilm

Jan G. Moen kjørte også sørover da han plutselig oppdaget den grå varebilen i samme retning, men i motsatt kjørebane.

— Flere biler blinket med lyset og jeg skjønte at noe måtte være galt. Plutselig så jeg bilen som en stund kjørte parallelt med meg. Det var som å se en actionfilm og det var helt surrealistisk. Jeg tenkte at bilen ville kjøre av ved Hove, men neida. Den bare fortsatte, og plutselig smalt det så gnistene føyk. Det var helt kaos, forteller Moen.

Politiet utdyper på Twitter at det ikke var noe snakk om politijakt. Men at de rykket ut etter melding fra publikum.