Norge

Den siktede erkjenner voldsbruk i Ørskog

En siktet mann i 30-årene erkjenner å utøvd vold etter en voldsepisode i Ørskog i Møre og Romsdal. Tilstanden er fortsatt kritisk for kvinnen i 70-årene.

Politiet på stedet etter voldshendelsen i Ørskog kommune i Møre og Romsdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • NTB

– Siktede har erkjent å ha utøvd vold mot de to fornærmede, sier politiadvokat Arnt-Erik Oust i Møre og Romsdal politidistrikt til VG.

Mannen har ikke tatt stilling til skyld.

Den tekniske og taktiske etterforskningen pågår og det er relativt store ressurser inne på saken, opplyser politiet.

Kritisk skadd

Situasjonen for kvinnen, som befinner seg på St. Olavs hospital i Trondheim, betegnes fortsatt som kritisk.

Voldshendelsen fant sted ved 13.30-tiden søndag. En mann har mindre skader og ble sendt til behandling ved sykehuset i Ålesund. Begge de skadde er i 70-årene.

– Den fornærmede mannen har en god del bruddskader i ansiktet og på kroppen, sier Oust til VG.

Politiet vil ikke kommentere hendelsesforløpet eller hva som kan være mulig motiv for voldshendelsen. Det er ikke brukt stikk- eller skytevåpen.

Udramatisk pågripelse

En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for grov kroppsskade. Siktede blir trolig fremstilt for varetektsfengsling tirsdag, skriver politiet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Den siktede er ifølge VG tidligere straffedømt, blant annet for forsøk på vold mot en politibetjent og narkotikaforbrytelse.

Det er en familiær relasjon mellom de involverte, men politiet har ikke ønsket å gå nærmere inn på detaljene. Ifølge Sunnmørsposten er de to skadde gift og bor alene i boligen der voldshendelsen fant sted søndag. Mannen som er siktet bor ikke i boligen, men holder til på Sunnmøre.

Den siktede ringte selv til politiet og forklarte hva han hadde gjort. Politiet pågrep mannen på udramatisk vis rundt to kilometer fra boligen der voldshendelsen skjedde.

Les også

  1. Én livstruende skadet etter voldshendelse i Møre og Romsdal

Les mer om

  1. Vold
  2. Etterforskning
  3. Møre og Romsdal
  4. Politiet