Mann skadet etter skyting på kaia i Svolvær

En mann ramlet i sjøen etter å ha blitt skutt på kaia i Solvær i Nordland natt til lørdag. Mann i 50-årene skjøt om seg før han ble pågrepet.

Politiet fikk ved 2-tiden en melding om at en mann avfyrte flere skudd ved Anker brygge i byen. En jevnaldrende mann ble truffet i beinet og havnet i vannet, men ble hentet opp og sendt til Gravdal sykehus.

Nordlandssykehuset opplyser at den fornærmede er under behandling, men han skal ikke være livstruende skadet. Det skriver politiet i en pressemelding lørdag ettermiddag.

Politiet gikk til væpnet aksjon mot leiligheten til mannen som skjøt. Han ble pågrepet uten dramatikk. Krimteknikere skal undersøke åstedet og mannens leilighet.

I løpet av lørdag vil det bli gjort forsøk på å avhøre mannen, som hittil ikke har vært i stand til å la seg avhøre. Ifølge politiet skal det være en relasjon mellom de to involverte, men de ønsker ikke å gå inn på hvilken relasjon det skal være snakk om.

Siktet

Mannen er siktet for grov kroppsskade og overtredelse av våpenloven. Motivet for skytingen er foreløpig ukjent.

– Han er pågrepet og satt i arresten. Så er det jourhavende jurist som bestemmer hva som skjer videre, sier operasjonsleder Fredd Leirvik i Nordland politidistrikt til NTB.

Folk i Svolvær ble bedt om å holde seg inne ved 2-tiden natt til lørdag, uten at politiet spesifiserte hvorfor. De som befant seg i sentrum, ble nødt til å søke dekning i butikker og restauranter.

Holdt tilbake info

I mellomtiden kom politiet med få detaljer om hva som utløste den væpnede aksjonen.

– Det pågår en væpnet politiaksjon. Jeg kan ikke si mer, sa operasjonsleder Leirvik ved 2-tiden.

Ved 6-tiden forklarte han at politiet var tilbakeholdne med informasjon for å unngå panikk blant beboerne.

– I tillegg ønsket vi ikke å gi mistenkte muligheten til å lese opplysninger om aksjonen vår, sa han.

Den siktede mannen har tidligere vært i kontakt med politiet. Både han og den fornærmede er fra Svolvær.