Norge

Politiet kan ha funnet drapsvåpenet i Vadsø

18-åringen som døde, jobbet ved Coop Byggmix i Vadsø. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix

Politiet har funnet det de mener er deler av våpenet som kan ha blitt brukt til å drepe 18-årige Håvard Pedersen i Vadsø. Det ble funnet i sjøen.

  • og NTB

Funnet ble gjort i området rundt Vadsøya av mannskaper fra politiet, opplyser Finnmark politidistrikt mandag.

– Gjenstanden er nå sendt til ytterligere kriminalteknisk analyse. Det planlegges i utgangspunktet ikke ytterligere søk, såframt det ikke dukker opp nye opplysninger som tilsier at søket bør fortsette, opplyser politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør.

Samtidig fortsetter både teknisk og taktisk etterforskning i saken. Politiet ønsker blant annet å avhøre den siktede gutten i løpet av uka som kommer.

Håvard Pedersen (18) ble knivstukket mens han var på jobb på Coop Byggmix i Vadsø på kvelden lørdag 14. juli. Han ble erklært død kort tid etter. En 17-åring som kom til Norge som mindreårig asylsøker fra Afghanistan i 2015, er siktet for drapet. Han har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen.

17-åringen er i Oslo tingrett varetektsfengslet i ytterligere to uker. Politiet fikk medhold i at han skal være underlagt brev- og besøksforbud, samt forbud mot aviser og kringkasting. Fengslingsspørsmålet ble behandlet som kontorforretning – altså uten partene var til stede – mandag.

Les også

  1. Motivet for drapet på Håvard Pedersen (18) er fortsatt ukjent – 17-åring nekter straffskyld

Les mer om

  1. Vadsø
  2. Drap