Norge

Nattefrosten er kommet til Østlandet

I natt var det så kaldt at iskrystallene kunne feste seg på vegetasjonen på deler av Østlandet. Arkivbilde.

Kald start på dagen flere steder. I Sande i Vestfold viste termometeret – 1,2 i dag morges.

  • Inger Lise Hammerstrøm
    Inger Lise Hammerstrøm
    Journalist

Det skriver Meteorologisk institutt på Twitter. Mens målestasjonen på Lauvkollmyr på Sande i Vestfold hadde 1,2 minusgrader klokken 06 i dag morges, var målestasjonen på Aurskog litt over – med 0,5 grader.

I Oslo var det ikke fullt så kaldt, men temperaturen har vært nede i seks grader det siste døgnet, viser tall fra målestasjonen på Bygdøy.

2,4 minusgrader i Buskerud

Selv om vi skriver 21. august er det ikke tidlig med nattefrost, skal man tro vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Rafael Escobar Løvdahl.

– Når det er så lite skyer som i dag tidlig, skal det ikke så mye til. Vi har kjøligere luftmasser enn det vi har hatt tidligere, forklarer meteorologen.

Det var ikke bare Vestfold og Aurskog som hadde minusgrader i natt. På Dagali lufthavn i Buskerud viste termometeret 2,4 minusgrader i morgentimene. Lufthavnen ligger imidlertid 798 meter over havet. På Rena flyplass som ligger 255 meter over havet var det 0,7 minus.

Kaldere mot helgen

Men selv om nettene er kalde, kan Løvdahl fortsatt forsikre gode dagtemperaturer opp mot 20 grader.

Onsdag og torsdag kommer det lavtrykk inn over Østlandet, da blir nattetemperaturene mildere igjen. Men bare kanskje.

– Østlandet blir liggende i et skille mellom kaldere luft fra nord, og varm luft fra øst. Det kan bli nedbør, men det kan se ut som en del av det går til Sverige sier Løvdahl.

Til helgen kommer høstvibbene tilbake.

– Det vil bli en skiftende værtype med skyet og regnbyger det ene øyeblikket og sol det andre, kan Løvdahl opplyse.

Temperaturene vil ligge mellom 15 og 20 grader, og hvis det blir lite skydekke om natten er det fare for at nattefrosten kommer tilbake.

Les mer om

  1. Vær