Drapssiktet i Sarpsborg varetektsfengslet i fire uker

Mannen i 30-årene som er siktet for å ha drept kona si i Sarpsborg, er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han nekter straffskyld.

Politiet sperret av nabolaget mens kriminalteknikere undersøkte åstedet.

Det opplyser siktedes forsvarer Reidar Steinsvik til NTB lørdag ettermiddag.

– Han samtykker ikke varetektsfengslingen og tok betenkningstid. I forbindelse med fengslingsmøtet erkjente han heller ikke straffskyld. Jeg ønsker ikke kommentere hvorfor, sier advokaten.

Den drapssiktede mannen hadde ennå ikke forklart seg til politiet da han lørdag ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i Halden tingrett. Etter fengslingsmøtet ble han kjørt videre til politihuset på Grålum for å gjøre et nytt forsøk.

Steinsvik forteller imidlertid at hans klient beskriver sin helsetilstand som svært dårlig.

Siktet for konedrap

Det var ved 10-tiden fredag formiddag at politiet ble varslet om en alvorlig hendelse i en bolig i Sarpsborg. Da de ankom stedet, fant de en kvinne hardt skadet. Hun ble erklært død på stedet kort tid etter.

Ektemannen ble pågrepet på åstedet uten dramatikk, og senere siktet for drap.

Politiet har så langt ikke kommet med bekreftede opplysninger om hvorvidt det ble brukt noe våpen i forbindelse med drapet, og de har heller ikke sagt noe om hvorvidt det eventuelle drapsvåpenet er beslaglagt

Kriminalteknikere undersøkte fredag boligen.

Var tiltalt

Da drapet i Sarpsborg fant sted, var den siktede mannen allerede tiltalt for uaktsomt drap på sin fire måneder gamle sønn, som ble funnet død i en badebalje i samme by 16. februar i 2017.

Da han ble pågrepet fredag hadde mannen i 30-årene ennå ikke blitt forkynt tiltalen, har mannens forsvarer Reidar Steinsvik opplyst til NRK.

Siktede ble i 2017 varetektsfengslet, og mottok ifølge NRK psykiatrisk hjelp mens han satt inne.

I en kjennelse fra Sarpsborg tingrett i mars 2017, som rikskringkasteren viser til, kommer det frem at mannen hadde helsemessige utfordringer etter å ha flyktet fra Syria, samt etableringen i Norge og dødsfallet til sønnen.

Hverken mannen eller den drepte ektefellen er norske statsborgere. Kvinnen hadde fått midlertidig opphold i Norge, etter å ha fått vedtak om utvisning.