Norge

Skjerpet straff for pedofile babyovergripere

De voldtok egne og andres barn, filmet det og delte filmene seg imellom.

Borgarting lagmannsrett har dømt 33-åringen til forvaring i 12 år og åtte måneder. Tegningen er fra mannens forklaring i Drammen tingrett. Foto: Illustrasjon: Ane Hem

 • Frode Sætran

To pedofile menn, 33 og 29 år gamle, er av Borgarting lagmannsrett dømt til strenge forvaringsdommer. Mennene var to av de hovedtiltate i straffesaken som begynte i Drammen tingrett 2. mars 2015.

Både påtalemyndigheten og de to mennene anket dommen fra Drammen tingrett. 33-åringen anket over straffeutmålingen. Han ble i tingretten dømt til forvaring i 11 år med en minstetid på syv år og fire måneder.

29-åringen anket både skyldspørsmålet og straffeutmålingen. Han ble i tingretten dømt til åtte års forvaring med minstetid på fem år og fire måneder.

Skjerpet straff for begge

Lagmannsrettens dom skjerper straffen for begge mennene. 33-åringen er dømt til forvaring i 12 år og åtte måneder med en minstetid på åtte år. 29-åringen er dømt til forvaring i ni år, med en minstetid på seks år.

Her er tiltalen:

Les også

Filmet voldtekt av sine egne babyer

Tre menn og to kvinner sto tiltalt for en serie grove overgrep mot babyer og småbarn: 33-åringen fra Drammen, en 24 år gammel kvinne fra Kongsberg, 29-åringen fra Oslo, en 35 år gammel mann fra Solør i Hedmark og en 44 år gammel kvinne fra Ringerike.

Voldtok, filmet, distribuerte

Den 33 år gamle mannen erkjente straffansvar for å ha voldtatt sin egen sønn. Gutten var to måneder gammel. Voldtekten ble filmet og sendt til andre.

De sto bak en rekke grove overgrep mot sine egne barn og flere andre. I tillegg skal bilder og filmer ha blitt distribuert til andre voksne både i Norge og utlandet. Overgrepsmaterialet skal også ha blitt brukt som middel til å komme i seksuell kontakt med andre mindreårige.

Moren deltok:

Les også

Aktor: - Hadde dere avtalt at det skulle skje et overgrep? Tiltalt babymor (23): - Ja

Avslørt

Saken sprakk da den 35 år gamle mannen fra Solør i Hedmark ble avslørt etter ha opptrådt på en chatteside på internett. Han var på det tidspunktet allerede kjent av politiet. Han hadde sonet ferdig en dom som ble avsagt i mars 2009, der han ble dømt for seksuelt overgrep mot en mindreårig jente og for distribusjon og salg av overgrepsfilmer og bilder. Han ble også dømt for krenkende seksuell adferd mot mindreårige på nettet.

Flere av bildene og filmene han solgte og distribuerte gratis på nettet, viste barn som er lett gjenkjennelige og som blir utsatt for grove overgrep. Dommen slår fast at barna dermed blir utsatt for krenkelser igjen og igjen.

Les tidligere saker om nettverket:

 1. Les også

  Dette skrev 32-åringen om den ufødte babyen til kjæresten: «Et nytt leketøy på gang»

 2. Les også

  - I hodet mitt har jeg vel tenkt at barna har vært såpass små at de ikke har tatt skade av det

 3. Les også

  Moren om mannen som voldtok bayen hennes: Han har et hjerte av gull

 4. Les også

  Hevder han voldtok sønnen på grunn av «mas»

 5. Les også

  Angrende synder eller spill for galleriet?

 6. Les også

  Tiltalt fortalte hvorfor han voldtok spedbarn

Relevante artikler

 1. NORGE

  Operasjon Spiderweb: På sporet av pedofili-ring med over 100 medlemmer

 2. NORGE

  En pedofil mann er dømt til 17 års forvaring etter at han misbrukte stedatteren i to år. Nå krever han samvær med sønnen.

 3. NORGE

  Høyesterett skal behandle forvaringsdom for voldtekter

 4. NORGE

  Saken startet da familien sjekket Skype-kontoen hans. Nå er tobarnsfaren dømt til 16 års forvaring.

 5. NORGE

  Drapsdømt som drepte medfange, må sone lovens strengeste straff

 6. NORGE

  Vollen-drapet: 17-åringen dømt til ni års forvaring