Norge

Broren til hovedmennene pågrepet i Lime-saken

Politiet på Romerike har pågrepet den siste broren i Hussain-familien. Han skal ha truet vitner, og fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

I midten av september gikk politiet til aksjon mot over 20 Lime-butikker i Oslo-området.
  • Andreas Slettholm
    Andreas Slettholm
    Kommentator
Lime-butikken på Tøyen var en av butikkene som ble stengt under politiets aksjon for drøye to uker siden.

— Politiet har i dag har pågrepet broren til flere av desiktede i menneskehandelsaken, sier politiadvokat Anja Perminow Stenersen i Romerike politidistrikt til Aftenposten.

Lillebroren (32) i Hussain-familien er siktet for trusler mot vitner og personer som kjenner ofrene i ”Lime-saken”.

— Politiet ser alvorlig på slike hendelser. Det er viktig åforhindre at fornærmede eller vitner blir påvirket til å trekke sineforklaringer, unnlate å forklare seg, eller avgi uriktige forklaringer, sier Stenersen.

Etter det Aftenposten kjenner til skal mannen ha tatt kontakt blant annet med familiemedlemmer av de fornærmede.

Politiet mistenker grov menneskehandel, skatteunndragelse, bedrageri og skimming i nettverket rundt dagligvarekjeden Lime.

Hele familien i varetekt

Mannen ble pågrepet i ettermiddag.

Dermed er hele Hussain-familien pågrepet i Lime-saken, som omhandler grov menneskehandel i form av tvangsarbeid. Fra før av sitter Sajjad Hussain, storebroren, søsteren og begge foreldrene i varetekt.

Ifølge Stenersen vil 32-åringen bli avhørt i morgen og fremstilles for varetektsfengsling i Nedre Romerike tingrett på torsdag.

— De straffbare forholdene har foregått i perioden fra politiet aksjonerte i september, sier Stenersen.

Påvirkning av vitner og fornærmede regnes som motarbeidelse av rettsvesenet og kan straffes med fengsel inntil to år.

32-åringen har foreløpig ikke fått noen forsvarer.

Mener saken er et komplott

Mannen har i perioden etter fengslingene blant annet tatt seg av familien til sin størstebror, og er gått inn som en slags uformell leder i de tidligere Lime-butikkene, etter det Aftenposten erfarer.

Flere av de tidligere Lime-butikkene er nå åpne, men profilerer seg ikke under Lime-navnet.

Aftenposten har tidligere vært i kontakt med broren som nå er pågrepet. Da har han gitt uttrykk for at hele Lime-saken er et komplott, og at de fornærmede i saken først og fremst er motivert av ønsket om å få oppholdstillatelse mot å vitne.

Fengsling nummer 14

Fra før av er 13 personer nå varetektsfengslet i Lime-saken. Elleve av dem er siktet for grov menneskehandel i form av tvangsarbeid eller medvirkning til dette.

Politiet mener at tvangsarbeidet som skal ha foregått i Lime-butikkene har medført stor økonomisk gevinst for de siktede.

Foreldrene i Hussain-familien er siktet for grovt heleri, fordi de skal ha mottatt penger som skal ha kommet fra fortjenesten som følge av tvangsarbeidet i Lime-butikkene.

Totalt åtte av de 14 har familiære bånd til Hussain-familien. I tillegg er minst tre av de andre fengslede beskrevet som venner over lang tid med medlemmer av familien.

De to største Hussain-brødrene er også siktet for grovt skattesvik i millionklassen, sammen med den enes kone.

Politiet har slått seg sammen med blant annet Skatt Øst og Nav i etterforskningen av saken, og hadde holdt på over lengre tid da de 10. september slo til i over 20 Lime-butikker.

Les også:

Les også

Fire nye uker i varetekt i Lime-saken

Les også:

Les også

  1. Polititeori: Solgte hasj fra Lime-butikk

  2. Fant flere med ulovlig opphold hos Lime-siktet