Norge

Søker fortsatt etter mann i Barentshavet

To kystvaktfartøyer og en rekke sivile fartøyer har søkt i hele natt etter et vernepliktig besetningsmedlem på kystvaktskipet Nordkapp.

KV Nordkapp søker etter savnet besetningsmedlem i Barentshavet.
  • og NTB
  • Hilde Bjørhovde
    Journalist

Mannen, som var om bord som en del av førstegangstjenesten, antas å ha falt over bord i Barentshavet, og søket pågår søndag morgen i et område ca. 60 nautiske mil nord for Bjørnøya. Dårlig sikt hindret i natt søk fra luften, og Kystverkets fly returnerte til fastlandet.

– Søk har pågått hele natten, men det var såpass dårlig sikt i går kveld at luftenhetene ble kalt tilbake. Forholdene har bedret seg litt utover morgenen, men det er ikke sendt ut fly for å delta i søket søndag morgen, sier Olav Bjørgaas, vakthavende redningsleder ved Redningssentralen i Nord-Norge til Aftenposten.

Han sier det blir vurdert løpende om endringer i været gjør at det settes inn fly igjen.

Antatt falt over bord

Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) ble varslet om hendelsen like etter klokken 10 lørdag formiddag. Besetningsmedlemmet ble sist sett om bord på fartøyet i 2.30-tiden natt til lørdag, ifølge HRS. Skipet var da 93 kilometer nord-nordvest av Bjørnøya. Siden den tid hadde skipet forflyttet seg 130 kilometer sørøstover, til like øst for Bjørnøya.

– Fartøyet iverksatte mønstring og søk om bord for å gjøre rede for vedkommende. Den vernepliktige var ikke å finne og er antatt falt over bord, opplyser Sjøforsvaret i en pressemelding.

Hovedredningssentralen satte umiddelbart i gang et koordinert søk etter besetningsmedlemmet. Mens KV Nordkapp har søkt langs sin egen rute nordover, har kystvaktfartøyet Barentshav søkt sørover langs ruten.

Les mer om

  1. Hovedredningssentralen
  2. Sjøforsvaret
  3. Barentshavet
  4. Nordkapp